Marian Vanghelie: „Autorizaţiile pentru cluburile şi barurile din sectorul 5 erau semnate de secretare”

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat într-un interviu pentru Adevărul, că autorizaţiile pentru cluburi şi baruri din sectorul lui nici măcar nu mai ajungeau la el, deoarece actele erau semnate de secretare.

01 feb. 2016, 15:38
Marian Vanghelie: „Autorizaţiile pentru cluburile şi barurile din sectorul 5 erau semnate de secretare”

Piedone nu este vinovat cu nimic. Acele autorizaţii, conform legii… la mine punea secretara parafa pe ele. N-ai ce să citeşti. Că e atât de simplă şi de banală, că dacă ai citit una, nu trebuie să le mai citeşti pe celelalte 3.000. Deci, pur şi simplu, Piedone n-a făcut decât ce a spus legea„, a mărturisit Marian Vanghelie.

Familiile victimelor de la Colectiv caută explicaţii logice şi aşteaptă rezultatul anchetelor. De ce a fost nevoie să moară 63 oameni, ce a dus la moartea lor, focul sau gazele şi mai ales de ce s-au stins rând pe rând în spitalele din România. O organizaţie non-guvernmentală reclamă faptul că Guvernul, Ministerul de Interne, ISU nu au reacţionat aşa cum prevăde mecanismul European de protecție civilă.

Anchetele nasc controverse. Ventilatoarele din Colectiv ar fi încetat să mai funcţioneze o dată cu izbucnirea focului. Unele chiar s-ar fi topit din cauza căldurii. Anchetatorii nu au ridicat însă, pentru expertizare, toate ventilatoarele, ci doar două au fost considerate probe utile.

În plus, declaraţiile despre artificiile care au declanşat dezastrul se bat cap în cap. Reprezentanţii firmei de spectacole pirotehnice recunosc faptul că au furnizat doar două butelii cu dioxid de carbon. Despre artificii, niciun cuvânt. Unul dintre martori a făcut o declaraţie şocantă.

Am observat faptul că pe stâlpii metalici laterali, respectiv pe pasarela tehnică metalică existentă pe scenă, erau montate la jumătatea înălţimii stâlpilor laterali aproximativ 4 artificii de mici dimensiuni. Nu ştiu cine a montat respectivele artificii„, a declarat şoferul angajat la o firmă de spectacole pirotehnice.

În tot acest timp, victimele strâng rândurile. Peste 150 de plângeri în care se cer despăgubiri au fost făcute până acum. În această seară are loc o întâlnire cu avocaţii, victimele vor să stabilească cuantumul daunelor pe care să le ceară.