Marian Vanghelie cere limitarea controlului judiciar pentru a se angaja la o MULTINAŢIONALĂ VIDEO

Miercuri, la Tribunalul București, a început primul termen în procesul lui Marian Vanghelie. Fostul primar al sectorului 5 a cerut judecătorilor limitarea controlului judiciar, întrucât a primit oferte de muncă de la câteva multinaţionale, dar vrea să meargă şi la cursurile facultăţii din Constanţa.

27 ian. 2016, 09:58
Marian Vanghelie cere limitarea controlului judiciar pentru a se angaja la o MULTINAŢIONALĂ VIDEO

Marian Vanghelie le-a spus judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti că are mai multe oferte de a se angaja la multinaţionale şi a cerut să i se permită să părăseasca Bucureştiul. Fostul primar spune că are nevoie de bani pentru a-şi întreţine familia.

Vanghelie i-a solicitat judecătorului să-i admită o altă modificare a controlului judiciar, aceea de a putea să meargă la Primăria sectorului 5 pentru a-şi exercita functia de primar.

Marian Vanghelie le-a declarat jurnaliştilor că i s-a propus să fie director.

Nu am cerut sa mi se ridice controlul judiciar definitiv, ci limitarea. Pentru că există două formule: ori mi se da dreptul la profesie sa am o ocupatie şi sa pot să iau un salariu şi sa pot să mă ocup…. Ori mi se sa posibilitatea de a ma ocupa de un anumit  domeniu. Am cateva propuneri de companii internationale care vor să facă investiţii în România, la nivel naţional.  Tinand cont de faptul că şi cunosc o serie de lucruri, am posibilitatea să mă duc să inventariez câteva lucruri, pe anumite oraşe şi în anumite judeţe în care sunt interesaţi. (…) Propunerea e funcţia de director… (…)

Printre altele sunt anul II la facultate in Constanta. Aam invocat aceste 2 motive cu logică ca sa pot pur si simplu sa fac o activitate la care ma pricep şi la cer sutn cerut. Îmi lipsesc şi activitatea si banii. Sa o luam invers: banii şi activitatea„, a spus Marian Vanghelie.

Vanghelie a precizat că a fost abordat „de mai multe” partide politice pentru a candida atât ca primar general cât şi ca primar de sector la alegrile locale din acest an.

„Astea sunt chestii care se discută şi nu se spun….Aş minţi să spun că nu mă gândesc (n.r. – să candideze ca primar) în contextul în care oamenii îmi scriu, mă sună”, a comentat fostul edil al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.