Marian Vanghelie, dus cu duba din arest la DNA. Procurorii au NOI PROBE în dosarul său VIDEO

Marian Vanghelie a ajuns, marţi, din nou la DNA, el fiind chemat pentru a asista la desigilarea unor noi probe descoperite de anchetatori în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi de crearea unui prejudiciu de 90 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 11:32

Marian Vanghelie a fost adus, marţi, cu duba de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei la DNA, unde a fost aşteptat de unul dintre apărătorii săi şi de procurorul de caz.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, anchetatorii au probe noi în dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu şi l-au chemat pe primarul suspendat al Sectorului 5 al Capitalei să asiste la desigilarea unor noi probe găsite în documentele şi calculatoarele ridicate la percheziţiile ce au avut loc în locuinţa sa şi la sediul instituţiei pe care o conducea înainte de a fi arestat preventiv.

Marian Vanghelie se află în arest preventiv din 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

„Comisionul” respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

„Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și ale sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, arată DNA.