Marian Vanghelie, inconfundabil: Denunţătorii, cea mai nenorocită SPEŢIE umană. S-a încercat să fiu obosit

Marian Vanghelie, aflat în arest la domiciliu, a declarat, joi, la Curtea de Apel că este convins că se va dovedi nevinovăţia sa şi a arătat că îşi doreşte o măsură mai puţin restrictivă. Vanghelie a vorbit şi despre cei care fac denunţuri, spunând că aceştia constituie "cea mai nenorocită  speţie umană".

23 iul. 2015, 08:11
Marian Vanghelie, inconfundabil: Denunţătorii, cea mai nenorocită SPEŢIE umană. S-a încercat să fiu obosit

După 3 săptămâni de arest la domiciliu, Marian Vanghelie a venit, joi, la Curtea de Apel. Vanghelie contestate arestul preventiv, însă între timp a fost eliberat şi cererea sa a rămas fără obiect. Primarul suspendat susţine în continuare că este nevinovat şi solicită înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu control judiciar. 

„Eu am vrut control judiciar de la început. Eu cred că se va dovedi nevinovăţia mea, cum s-a dovedit toate lucrurile care au fost  de-a lungul timpului. 

Am înţeles din cele 500 de scrisori primite la arest, am înţeles că oamenii înţeleg exact ce se intamplă. Nu numai cu mine, şi cu Mazăre…  As vrea sa va puneti in locul celor care au fost arestati preventiv sa vedeti ce se intampla si cum se pune creierul in miscare„, a spus Vanghelie.

Întrebat ce ar însemna pentru el o măsură mai puţin restrictivă, Vanghelie a spus: „Normalitate şi bucurie. Noi pentru lucrurile normale începem să ni se pară ca sunt lucruri care e foarte greu de intamplat. Mă vedeţi pe mine un pericol public sau că am de gând să plec? N-am de gând. Sunt atât de atent la tot ce se întâmplă şi sunt atât de convins că se vor schimba lucrurile în bine, sper, că dacă nu am spera am innebuni.”

CITEŞTE ŞI Marian Vanghelie îl ATACĂ pe Ponta: Este un rău pentru partid. Alegerea lui Dragnea, un câştig

Edilul a ţinut să spună că el nu a făcut denunţuri în arest. „Eu dau declaraţii doar dacă vreau… S-a încercat să fiu obosit, nu mi-a fost uşor. A fost foarte complicat, dar obosesc greu, e complicat cu mine.  (…) Eu dau declaraţii dacă vreau şi am puterea să rezist pentru orice măsură care se poate lua.”

În stilu-i inconfundabil, Vanghelie le-a spus jurnaliştilor ce crede el despre denunţători: „Pe vremuri se numeau prăduitori şi informatori. Era cea mai nenorocită  speţie umană. Aşa o considerau cei care erau in bulevard. Astazi i-am ridicat la nivel de rang de stat. O să ajungem ca jumate dIN Românie să devină denunţătorii ceilante jumătăţi şi să ii arestam pe ceilanti”.

Întrebat cum este în arest la domiciliu, Vanghelie a spus: „E un lucru normal. Eu am intrat într-o normalitate. Din păcate, se pare că este foarte mult pentru România. Măsura arestului preventiv este o măsura pentru cei care ii vedem la tv, pentru violatori, cei care omoară oamenii pe stradă. Pentru oamenii normali… daca ai un dosar penal, să te judece”.

Totodată întrebat dacă are de gând să scrie o carte despre perioada arestului, ca Elena Udrea, Vanghelie a spus: „Nu intentionez sa scriu o carte. Fiecare cu talentele noastre”.

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie a fost eliberat pe 10 iulie din arestul preventiv şi judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, au decis magistraţii instanţei supreme.