Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu

Magistrații de la Tribunalul București au decis luni ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

03 aug. 2015, 14:49
Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu

Marian Vanghelie s-a prezentat luni în instanță și a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că urmează să devină tată și că vrea ca totul „să reintre într-o stare de normalitate”, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Marian Vanghelie: „Dosarul meu este la fel ca procesul lui Ceauşescu. Înţelegeţi?”

Marian Vanghelie a mai declarat că acuzațiile din dosarul său reprezintă „o poveste”.

„Mi-a spus un avocat care a fost și procuror. Mi-a spus că este ca și dosarul lui Ceaușescu, a fost la fel. Înțelegeți?„, le-a spus Vanghelie jurnaliștilor, la ieșirea din tribunal.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Citeşte şi: Marian Vanghelie: Gata, sunt VIU, unii credeau că am murit. Am spart şi BAREMUL încât am intrat la o emisiune

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).