Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov încearcă să scape de arest. Contestaţiile, judecate de ICCJ

Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov află astăzi dacă scapă de arestul preventiv. Cei doi au făcut contestaţii, solicitând magistraţiilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o măsură mai blândă. Judecătorii urmează să ia o decizie. 

17 apr. 2015, 07:52
Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov încearcă să scape de arest. Contestaţiile, judecate de ICCJ

Marian Vanghelie a contestat la ICCJ decizia magistraților de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile. Instanţa supremă a dezbătut contestaţia lui Vanghelie şi a rămas în pronunţare.

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a declarat, vineri, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că le-a cerut judecătorilor să ia o măsură mai blândă faţă de clientul său, respectiv arest la domiciliu sau cercetarea sub control judiciar, având în vedere faza în care se află ancheta penală ce îl vizează pe primarul suspendat al Sectorului 5.

Avocatul a explicat că, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale şi audieri de martori ce nu necesită prezenţa lui Marian Vanghelie, astfel că o măsură mai blândă în cazul său nu poate influenţa în niciun fel urmărirea penală.

Apărătorul edilului suspendat a mai arătat că există şi probe favorabile la dosar pentru Marian Vanghelie, respectiv declaraţiile unor martori, dar şi documente ce ar dovedi neimplicarea clientului său în unele fapte de care îl acuză anchetatorii.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, a fost adus şi el, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pentru judecarea contestaţiei față de decizia instanței de a-i respinge o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, și anume, arest la domiciliu sau control judiciar. 

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul acestor bani, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câștigării unor licitații de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești.