Marian Vanghelie vrea liceu în limba romani în sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, spune că ideea înfiinţării unui liceu în limba romani în sectorul său este una foarte bună, el precizând că acest liceu îi va ajuta foarte mult pe copiii romi care nu au posibilitatea de a merge la şcoală.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 15:40
Marian Vanghelie vrea liceu în limba romani în sectorul 5

“Este o idee foarte bună. Iniţiativa domnului Nicolae Păun, care este şi preşedintele Partidei Romilor, este una benefică în Sectorul 5, mai ales că el trebuie să se adreseze chiar acestei categorii”, a spus Marian Vanghelie pentru Mediafax.

El a arătat că un sistem integrat de învăţământ reprezintă soluţia pentru copiii romi, dar şi pentru copiii săraci din Sectorul 5.

“Există mulţi copii romi care nu au posibilitatea să meargă la şcoală şi nu merg la şcoală şi eu cred că un sistem integrat de învăţământ, care să fie conform normelor europene, este soluţia nu numai pentru copiii romi, dar pentru toţi copiii săraci din zonă”, a mai spus Marian Vanghelie.

Deputatul grupului minorităţilor naţionale Nicolae Păun a declarat că proiectul de înfiinţare a unui liceu în care să se predea limba romani ca şi materie obligatorie îi aparţine, el menţionând că a găsit înţelegere la ministrul apărării şi la premier.

Guvernul va decide înfiinţarea unui liceu cu linie de predare în limba romani, liceu care va funcţiona într-o clădire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 şi va oferi zilnic elevilor romi cel puţin o masă caldă.

“Vom putea, în fine, oferi comunităţilor de romi posibilitatea de a-şi educa copiii într-un liceu care să aibă şi linie de predare în limba romani. Este un gest foarte bun şi vă rog să îl puneţi în balanţă cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg către ceea ce aşteptăm cu toţii : o societate civilizată şi construită european”, a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu.