Marian Zlotea a fugit din ţară înainte de condamnare: La fel ca Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic

Fostul europarlamentar Marian Zlotea a plecat din ţară înainte de a fi condamnat pentru fapte de corupţie. Zlotea susţine că este nevinovat, că este "o senţinţă nedreaptă" şi a anunţat că "am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară".

13 ian. 2021, 18:36
Marian Zlotea a fugit din ţară înainte de condamnare: La fel ca Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic
Marian Zlotea a fugit din ţară înainte de condamnare

Fostul europarlamntar PDL Marian Zlotea a fost condamnat miercuri la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie, pentru fapte facute în perioada în care era presedinte al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Doar că nu va ajunge prea curând după gratii. Fostul europarlamentar PDL a fugit din ţară înainte să fie pronunţată sentinţa.

„În 4 decembrie 2020 am fost amenințat că dacă nu voi renunța la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat și am plecat din țara și nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfășuram in calitate de președinte al ATRNU! În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregatească am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară”, a scris Marian Zlotea într-o postare pe Facebook.

„Sunt nevinovat iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați.
Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens.
Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus în ceea ce mă privește o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o. Instanța de apel nu a respectat nici un drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate.
Consider că această sentință este nedreaptă și este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL”, a mai scris Marian Zlotea.

Fostul eurodeputat a anunţat că îşi va căuta dreptatea la CEDO.

„Voi ataca acestă decizie la ÎCCJ, la CEDO, la toate instituțiile europene abilitate care mă pot ajuta să-mi dovedesc nevinovăția. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute.
Ultimele alegeri parlamentare și tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democrația a fost confiscată în această țară. (…) Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, a mai scris Marian Zlotea.

Citeşte şi: Prinţul Paul de România a fost dat în urmărire internaţională. Ar fi fugit în Portugalia după condamnarea în dosarul „Ferma Băneasa”


loading...
Partenerii noștri