Acuzaţii de CORUPŢIE la Ministerul Muncii. Câmpeanu, în şedinţa PNL: Nu mai pot. Îmi dau demisia

Un director şi un consilier din cadrul Ministerului Muncii sunt cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie, informează surse judiciare citate de România TV. Cele două subalterne ale Marianei Câmpeanu au fost audiate de procurorii anticorupţie, însă potrivit aceloraşi surse ministrul nu ar avea nicio calitate în dosar. Câmpeanu s-a plâns însă colegilor săi din PNL că ar fi obligată să facă "numai acte de corupţie" şi a ameninţat cu demisia, potrivit unor stenograme publicate de România TV.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 14:20
Acuzaţii de CORUPŢIE la Ministerul Muncii. Câmpeanu, în şedinţa PNL: Nu mai pot. Îmi dau demisia

La dosarul privind suspiciuni de corupţie la Ministerul Muncii au fost depuse probe audio şi video, înregistrări făcute chiar de persoana care a făcut denunţul. Practic, denunţătorul a negociat cu persoane din conducerea Ministerului Muncii obţinerea unor avize şi a înregistrat momentul negocierii. Probele audio şi video au fost puse la dispoziţia procurorilor DNA.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat, pentru Mediafax, că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu este vizat în mod direct în dosarul de cercetare penală aflat în lucru la DNA şi că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.

Mariana Câmpeanu s-a plâns colegilor săi din PNL că ar fi obligată să facă „numai acte de corupţie” şi a ameninţat cu demisia, potrivit unor stenograme publicate de România TV.

„M-am săturat! Nu mai pot! Mă obligaţi să fac numai acte de corupţie. Nu mai pot. Îmi dau demisia!”, ar fi spus Mariana Câmpeanu într-o şedinţă a PNL.

„Ministrul Mariana Câmpeanu nu a primit nici o înștiințare oficială referitoare la vreo cercetare întreprinsă de Direcția Națională Anticorupție, în care să fie vizată, așa cum a precizat și purtătorul de cuvânt al DNA. Ministrul muncii se află la Dublin, la o reuniune a miniștrilor muncii din Uniunea Europeană, care se desfășoară între 7-8 februarie”, arată un comunicat de presă.

„Până în acest moment, nu avem informații referitoare la cercetarea pe care DNA a inițiat-o în cazul a două consiliere din cadrul MMFPSV, care au fost chemate la DNA ieri în legătură cu organizarea unui concurs. Până la primirea unui punct de vedere oficial din partea DNA, ne rezervăm dreptul de a nu face alte comentarii”, mai scrie în comunicat. 

De asemenea, Victor Ponta a declarat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, iar aceasta l-a asigurat că nu este implicată în cazul aflat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.