Mariana Câmpeanu s-a decis să nu demisioneze din Guvern

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu nu îşi dă demisia, în urma scandalului legat de pensia pe care o primeşte soţul ei. Mariana Câmpeanu va rămâne în Guvernul condus de Victor Ponta, transmite România TV.

RomaniaTV.net
24 feb. 2014, 09:43
Mariana Câmpeanu s-a decis să nu demisioneze din Guvern

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a avut o discuţie, luni dimineaţa, cu primul-ministru Victor Ponta, după care Câmpeanu s-a decis să rămână în cabinetul Ponta, deşi preşedintele PNL, Crin Antonescu, îi sugerase ministrului să renunţe la portofoliu, ca urmare a scandalului izbucnit în legătură cu pensia de invaliditate a soţului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat Marianei Câmpeanu analizeze posibilitatea demisiei de la Ministerul Muncii, în urma scandalului izbucnit după ce a presa a relatat că soţul ministrului beneficiază de pensie pentru handicap sever fără ca acest lucru să fie justificat.

„Am avut o întâlnire cu doamna Câmpeanu la dorinţa dumneaei şi sigur că şi eu doream să o văd. M-a întrebat în această situaţie ce să facă. Este o situaţie complicată şi în plan uman, este un om aflat în dificultate, este o discuţie întreagă de natură birocratică, legală, realitatea este că în familia domniei sale există o dramă: soţul este foarte bolnav, nu ştiu dacă este invaliditate de gradul I sau ce grad este acolo, este foarte bolnav, în orice caz un om sub apăsarea extraordinară a campaniei şi aşa mai departe. Şi în discuţiile pe care le-am avut domnia sa a vehiculat ipoteza demisiei. Eu i-am spus foarte sincer că, din punctul meu de vedere, poate că această variantă ar fi cea mai bună, o conferinţă de presă în care să prezinte încă o dată varianta domniei sale asupra faptelor şi să spună toate lucrurile pe care în două rânduri la acest minister le-a făcut, foarte multe lucruri bune”, a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu i-a cerut demisia ministrului Muncii, ci că i-a sugerat că aceasta ar putea fi o variantă.

„Nu i-am cerut demisia public pe nicăieri. A fost o discuţie privată. I-am sugerat, i-am spus opinia mea. A rămas să-mi comunice ce decizie ia şi asta este tot. (…) A rămas că vorbeşte şi cu primul ministru, cum este normal, şi nu am mai primit niciun semnal de la domnia sa de atunci”, a spus Antonescu.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că a existat o discuţie între Mariana Câmpeanu şi Crin Antonescu.

„A existat o discuţie între dl Antonescu şi doamna ministru Mariana Câmpeanu, în care domnul preşedinte, dincolo de regretul pentru starea de sănătate a soţului doamnei ministru, i-a recomandat să-şi dea demisia, urmând ca domnia sa să ia o decizie în acest sens”, a declarat joi Pocora..

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să îşi prezinte demisia dacă soţul ei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate.

„În ultima perioadă au fost unele evoluţii, dar cred că acestea nu trebuie să ne facă să uităm responsabilităţi. Din acest motiv, aş vrea să îmi precizez punctul de vedere legat de câteva subiecte aflate în dezbatere publică. Primul, cu care încep declaraţia, este legat de doamna ministru Câmpeanu. Fac un apel la domnia sa în mod direct: dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să îşi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete”, a afirmat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că situaţia soţului Marianei Câmpeanu reprezintă „o pată urâtă” pe emblema Guvernului.

„Dacă este adevărat că dânsul conduce, se duce, ia de la şcoală copilul, îl ia de la şcoală cu maşina de la Autoritatea Rutieră Română, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul, pentru că aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştri condamnaţi în exerciţiul funcţiunii şi alte întâmplări de acest gen”, a declarat Băsescu.

Ministrul Mariana Câmpeanu este acuzată că i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, după cum afirmă Centrul de Investigaţii Media.