Mariana Ionescu Căpitănescu îl plânge și acum pe Petrică Mîțu Stoian: „Vor curge multe lacrimi”

Mariana Ionescu Căpitănescu nu-l poate uita nicio secundă pe regretatul Petrică Mîțu Stoian. Interpreta îl va omagia pe artist într-un spectacol la Sala Palatului din București.

29 oct. 2022, 10:05
Mariana Ionescu Căpitănescu îl plânge și acum pe Petrică Mîțu Stoian: „Vor curge multe lacrimi”

Petrică Mîțu Stoian va fi omagiat, la un an de la deces, într-un concert grandios la Sala Palatului, unde colegii de scenă vor cânta și îl vor comemora. Mariana Ionescu Căpitănescu a dezvăluit toate detaliile marelui eveniment.

„Da, spectacolul va fi pe 18 noiembrie. Va fi la Sala Palatului in memoriam. De asemenea, tot închinat lui Petrică, va mai fi un spectacol la Craiova, cu ansamblul nostru ”Maria Tănase”, pe 29 noiembrie.

Se ocupă de organizare două persoane, compania lui Anghel Stoian și pe parte artistică, pe regie artistică este Cosmin Man. Vor fi artiști care au fost în legătură cu Petrică, prietenii de-ai lui și colegi de scenă și artiști mai tineri. Este un spectacol care îi este închinat pentru că se împlinește an decât el nu mai este.

El a murit la începutul lui noiembrie. Se împlinește un an și atunci s-au gândit, pentru că el a fost un artist foarte iubit și când s-a stins era în mare vogă. De fapt el a fost în vogă toată viața”, a mărturist Mariana Ionescu Căpitănescu pentru fanatik.ro.

Citește și: Sora lui Petrică Mâţu Stoian nu iartă pe nimeni! „Pe Guşman să nu-l văd, Enceanu a vorbit urât!”

Petrică Mîțu Stoian, iubit și după ce s-a stins din viață

Abia după moartea acestuia, apropiații lui, dar nu numai, au realizat cât de îndrăgit a fost acesta de public. Când încă era în viață, Petrică Mîțu Stoian, era iubit, oamenii îi ascultau piesele, iar după moarte, lucrurile nu s-au schimbat, fiind în continuare un artist apreciat de publicul larg.

„După ce s-a stins, parcă atunci am realizat cu toții adevărata lui… nu valoare, adevărata dragoste a publicului pentru pentru el. Atunci când ești în viață, zici că e o normalitate – mă iubește lumea, îmi iubește cântecele, dar cât de regretat a fost de public, asta pe mine m-a impresionat foarte mult. A fost și mediatizată dispariția lui, pentru că într-adevăr a fost un șoc pentru toată lumea, da.

Lumea e foarte interesantă să ia bilete și să fie în sală. Va fi un spectacol care într-adevăr ne va aminti de el și ne va face să vibrăm ca atunci când el era cu noi în scenă. El era responsabil de voia bună. Avea tot felul de glume de ne scotea din starea de emoție înainte de a intra în scenă”, a declarat interpreta de muzică populară.

Mariana Ionescu Căpitănescu și-a deschis sufletul și spune despre moartea artistului că a schimbat-o, pentru că a realizat cât de scurtă este viața. De asemenea, artistei îi pare rău că nu a petrecut mai mult timp alături de regretatul artist.

„Faptul că îi aducem memoria în scenă și el nu mai este… am un gol așa în suflet pentru că, noi, oamenii și mai ales artiștii ardem pentru ceea ce se întâmplă în scenă. Da, parcă nu, nu punem așa preț pe calitatea vieții noastre și pe faptul că ar trebui să ne prețuim mai mult atât cât suntem în viață. Clipa aceasta a despărțirii de pământeni nu știi niciodată când vine și mi-ar fi plăcut să petrec mai mult timp cu el, să stăm mai mult la o cafea, să povestim despre activitatea noastră din spate, despre întâmplările din viața noastră, că au fost atâtea.

Am fost colegi la același ansamblu mulți ani și ne întâlneam la repetiții, dar parcă tot timpul eram într-o continuă grabă, parcă tot timpul aveam altceva de făcut și n-am petrecut mult timp împreună. Acum, în scenă, mă ia așa o nostalgie când mă gândesc că se cântă în memoria lui și el fizic nu este cu noi. Într-adevăr o să fie ceva foarte emoționant. Parcă-l aducem așa, aducem spiritul lui pe scenă și în atenția publicului”, a adăugat cântăreața.

Citește și: Tânărul care a hărţuit-o pe artista de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu a fost prins de poliție: „Mă suna la miezul nopţii, puneam telefonul pe silenţios şi dimineaţa găseam şi 200 de apeluri”

Ce planuri aveau împreună cei doi artiști

Aceștia plănuiau ca după retragerea amândurora din carieră, să ducă o viață liniștite și să facă plimbări prin parc împreună. Artista crede că spectacolul de la Sala Palatului va avea o încărcătură emoțională deosebită pentru cei care vor urca pe scenă și că se vor vărsa multe lacrimi.

„Cât de repede a trecut un an. Noi, cât ne întâlneam, vorbeam despre ce vom face când nu vom mai fi în atenția reflectoarelor. Că ne vom duce în parc, vom bea o cafea și ne vom aminti de toate momentele frumoase din viața artistică. Acesta era planul meu cu el, să ne întâlnim și să depănăm amintiri. Dar asta voiam să se întâmple după 80 de ani, după vârsta de 80 de ani. Pentru mine este o onoare că sunt în acest spectacol și să cânt în memoria lui. Sunt sigură că se vor vărsa multe, multe lacrimi pe scenă în memoria lui Petre la acel eveniment”, a afirmat interpreta.

Artista mai spune că a realizat după moartea interpretului că trebuie să prețuiască viața mai mult, pentru că în fața morții , vârsta, poziția socială, sau cât de iubit ești de public, nu contează.

„O întâmplare din asta te face să reevaluezi toată traiectoria vieții tale pe mai multe segmente. Te gândești, măi, uite cât de doritor era acest om să se ducă să se plimbe, să se relaxeze și iată că, dintr-o dată, i s-a tăiat totul și a trebuit să-și ia adio viață. A trebuit. Așa a fost pus în fața unui fapt care nu l-a lăsat să aibă un cuvânt de spus.

Normal că ne facem tot felul de planuri ca să trăim altfel, că nu se știe care va urma între noi. Nu contează ce vârstă ai, nu contează ce poziție ai în societate, nu contează cât de iubit este public. Că moartea vine când nu te aștepți”, a concluzionat Mariana Ionescu Căpitănescu.