Mariana Mihuţ va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti

Actriţa Mariana Mihuţ va primi duminică, 27 noiembrie, o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru întreaga carieră artistică în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Piaţa Timpului din Bucureşti, informează un comunicat al Teatrului Metropolis.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 21:30
Mariana Mihuţ va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti

„Ne bucurăm că tot mai mulţi artişti se alătură proiectului nostru ‘Walk of Fame’ şi că acceptă cu mândrie respectul şi recunoştinţa noastră. Doresc să-i mulţumesc doamnei Mariana Mihuţ pentru fericirea pe care o naşte în noi la fiecare apariţie pe scenă. Mariana Mihuţ reprezintă o lume care împrăştie lumina pe oriunde poposeşte. Aceasta stea oferită cu toată dragostea d-nei Mariana Mihuţ înseamnă dăruirea, aprecierea, talentul, implicarea unei adevărate actriţe, înseamnă o viaţă trăită intens pentru publicul drag”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, în comunicatul citat de AGERPRES.

Mariana Mihuţ este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru şi film. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, promoţia 1964.

A interpretat numeroase roluri în teatru, teatru radiofonic, teatru TV şi cinematografie. Cel mai mare succes cinematografic românesc „Pădurea spânzuraţilor” avea să fie şi debutul unui cuplu fascinant, cel al Marianei Mihuţ cu Victor Rebengiuc.

În aprilie 2009, la Gala Premiilor UNITER, Mariana Mihuţ a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul regelui „Lear” din tragedia shakespeariană cu acelaşi nume, acesta fiind cel de-al şaselea trofeu UNITER din cariera sa.

Proiectul „Walk of Fame” este un demers cultural iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti. Aleea Celebrităţilor este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului se afla deja stelele altor mari personalităţi – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu.