Mariana Rarinca, CONDAMNATĂ DEFINITIV la închisoare cu suspendare

Mariana Rarinca a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul de şantaj. Mariana Rarinca rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, dată de Tribunalul Bucureşti, pentru şantajarea şefei instanţei supreme Livia Stanciu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins vineri apelul.

11 sept. 2015, 15:09
Mariana Rarinca, CONDAMNATĂ DEFINITIV la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel București s-a pronunţat definitiv vineri în procesul de şantaj în care a fost rejudecată Mariana Rarinca.

Citeşte şi: CAB se pronunţă vineri în dosarul Mariana Rarinca

Instanţa a rejudecat dosarul, în calea de atac, după ce DNA a obţinut câştig de cauză într-o cale extraordinară.

Mariana Rarinca, acuzată de şantajarea preşedintelui ICCJ Livia Stanciu, a cerut, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, recuzarea magistraţilor care judecă dosarul său. Instanţa i-a respins solicitarea, a rejudecat cazul şi a rămas în pronunţare până vineri.

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru Mariana Rarinca, femeia despre care preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu spune că a şantajat-o.

Citeşte şi: Mariana Rarinca: Mi-e teamă că voi fi condamnată. Am făcut plângere împotriva judecătorilor

Mariana Rarinca a respins acuzația că ar fi șantajat-o pe Livia Stanciu cu suma de 20.000 de euro, arătând că doar a încercat să recupereze datoriile pe care șefa ÎCCJ le avea la ea, respectiv sumele de 1.600 de euro, 2.000 de lei și 1.800 de lei, reprezentând contravaloarea facturilor plătite în contul cabinetului de avocatură al soțului Liviei Stanciu.