Marica, despre ultimul amical al anului: Belgia este favorită, are jucători mai valoroşi

Atacantul Ciprian Marica a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că selecţionata Belgiei este favorită în meciul amical cu echipa naţională a României deoarece are jucători mai valoroşi şi ocupă un loc mult mai bun în clasamentul FIFA.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 16:40
Marica, despre ultimul amical al anului: Belgia este favorită, are jucători mai valoroşi

Meciul cu Belgia nu are o miză mare, pentru că nu sunt puncte puse în joc, dar este extrem de important, mai ales că întâlnim un adversar care a bătut Olanda şi Serbia. Aşadar e un meci deosebit de greu, cu o echipă foarte, foarte bună, de nivelul Olandei. Jucătorii tineri au simţit pe pielea lor ce înseamnă să joci împotriva unui adversar de calibru. Ca individualităţi sunt mai valoroşi ca noi, la fel în clasamentul FIFA sunt deasupra noastră, aşa că ei pleacă favoriţi în acest meci„, a spus Ciprian Marica înaintea meciului pe care naţionala României îl va susţine miercuri, pe Arena Naţională, împotriva Belgiei.

El a adăugat că o victorie în acest amical ar da încredere jucătorilor înaintea dublei cu Ungaria şi Olanda din primăvară. „O victorie cu Belgia ar fi un lucru excelent pentru moralul nostru, ne-ar da încredere. De asemenea, am înţeles că am urcat în clasamentul FIFA şi o victorie ne-ar ajuta să mai urcăm câteva locuri. Lucru important deoarece ne dorim să rămânem în urna a doua la tragerile la sorţi„, a menţionat jucătorul echipei Schalke 04.

Jocul echipei naţionale din acest an este mulţumitor, dar mai trebuie lucrat la fazele fixe, este de părere Ciprian Marica. „Avem probleme la fazele fixe şi trebuie să le rezolvăm. Cu Olanda am început meciul de la 2-0 din cauza unor faze fixe, aşa că le lucrăm la antrenamente„, a afirmat Marica.

Atacantul susţine că suporterii echipei naţionale nu sunt dezamăgiţi după înfrângerea din partida cu Olanda. „Ştiu că stadionul nu va fi plin pentru că ora e târzie, iar oamenii trebuie să se ducă a doua zi la serviciu. Dar sper ca fanii care vor veni să ne susţină. Nu cred că suporterii naţionalei sunt dezamăgiţi după înfrângerea din meciul cu Olanda. Pentru că, deşi am luat bătaie, cred că s-a văzut că am încercat, că ne-am luptat pentru a obţine un rezultat pozitiv, iar publicul a simţit asta„, a explicat jucătorul.

Marica a afirmat că Raul Rusescu nu este primul jucător care este golgheter în campionatul intern neconvocat la prima reprezentativă. „Selecţia o face Victor Piţurcă, el urmăreşte evoluţiile jucătorilor, eu, de afară, nu pot să-mi dau cu părerea. Dar a mai fost un caz similar, Claudiu Răducanu. El era golgheter la Steaua şi nu era chemat la naţională. Este decizia selecţionerului, dânsul îşi asumă responsabilitatea la echipa naţională„, a precizat Ciprian Marica.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Chivu, Marica este sigur că acesta nu va reveni la echipa naţională. „Am înţeles că selecţionerul are planificat să meargă la Milano să discute cu Cristi. Dar eu, după cum îl cunosc pe Cristi, nu cred că va reveni la naţională. Nu e o decizie uşoară să revii după ce te-ai retras de la naţională, aşa că mă îndoiesc. Dar bineînţeles că toţi ne dorim ca Chivu să revină la naţională, avem nevoie de el„, a precizat Marica.

Echipa naţională a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Belgiei, într-o partidă amicală.