Maricika, drona submarină sinucigaşă cu care Ucraina va doborî flota lui Vladmir Putin de la Marea Neagră VIDEO

Volodimir Zelenski a prezentat, la parada de Ziua Independenţei Ucrainei, noile însemne ale Brigăzii separate 385 de sisteme marine fără pilot cu destinaţie specială şi a dezvăluit cel mai mare şi mai distructiv submarin sinucigaş fără echipaj.

28 aug. 2023, 21:05
Maricika, drona submarină sinucigaşă cu care Ucraina va doborî flota lui Vladmir Putin de la Marea Neagră VIDEO
Maricika, drona submarină sinucigaşă cu care Ucraina va doborî lota lui Vladmir Putin de la Marea Neagră

Maricika, drona submarină sinucigaşă cu care Ucraina va doborî lota lui Vladmir Putin de la Marea Neagră. Ucraina a înfiinţat prima brigadă navală de drone şi, de asemenea, a dezvăluit cel mai mare şi mai distructiv submarin sinucigaş fără echipaj, potrivit The Telegraph.

Ucraina a dezvoltat o dronă subacvatică lungă de şase metri care va putea ataca navele de război rusești, sub apă. Nava, numită Maricika, ar putea da o nouă dimensiune atacurilor ucrainene asupra flotei lui Vladimir Putin de la Marea Neagră, deoarece până acum atacurile au fost efectuate în principal cu drone navale de suprafață. „Maricika va lovi navele pe partea subacvatică, ceea ce poate fi şi mai distructiv pentru navele de război. O serie de vehicule submarine sinucigaşe fără echipaj este foarte greu de combătut”, informează site-ul de știri specializat în apărarea navală Naval News.

Citeşte şi: Zelenski spune că aliaţii Ucrainei nu o vor spijini, dacă atacă Rusia: „Cu siguranţă vom fi lăsaţi singuri”

Dronele marine au devenit una dintre cele mai de succes arme ale Ucrainei, iar şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că Rusia cheltuieşte acum resurse uriaşe pentru antrenarea delfinilor, construirea de plase şi instalarea de echipamente de bruiaj în încercarea de a opri atacurile. „Bineînţeles că 60%, poate chiar 70% dintre drone sunt distruse. Este adevărat. Nu există nimic de ascuns aici, aşa cum se spune. Totuşi, pentru ei, problema este restul de 30 la sută”, a declarat Kirilo Budanov.

Maricika este un vehicul subacvatic fără pilot (UUV) cu o autonomie de aproximativ 1000 de kilometri. Poate efectua misiuni de atac, transport sau recunoaștere. Capacitatea de încărcare utilă și alte detalii tehnice ale dronei nu sunt încă cunoscute. Potrivit presei ucrainene, Maricika a fost realizată de ingineri voluntari (așa-numitul AMMO UKRAINE) pe baza donațiilor. Costul estimat al acestei drone subacvatice este de aproximativ 16 milioane de grivne (433.000 de dolari).

Citeşte şi: Rusia anunță că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de Moscova, la o zi după ce alte trei drone au fost anihilate în regiunile Briansk și Kaluga