Rusia anunță că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de Moscova, la o zi după ce alte trei drone au fost anihilate în regiunile Briansk și Kaluga

Rusia susține că a doborât o dronă care se apropia de Moscova în noaptea de vineri spre sâmbătă. Atacurile de acest fel vizează tot mai des capitala.

26 aug. 2023, 10:17
Rusia anunță că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de Moscova, la o zi după ce alte trei drone au fost anihilate în regiunile Briansk și Kaluga
Rusia a doborât o dronă militară ucraineană

Apărarea antiaeriană din Rusia a doborât o dronă care se apropia de Moscova în noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, sâmbătă dimineață, potrivit AFP, citează agerpres.ro.

„În această noapte, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă care se apropia dinspre districtul Istrinskii”, a scris Sobianin pe Telegram.

Citește și: Ucraina acuză Rusia că ar fi pătruns cu drone în porturile de la Dunăre. Reacţia Guvernului român

Potrivt primelor informații, „nu există victime sau pagube. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a adăugat edilul.

Capitala Rusiei a fost vizată rar, de la începutul conflictului militar din Ucraina, dar atacurile ucrainene cu drone s-au înmulțit în ultimele lui. Moscova, dar și alte regiuni din Rusia au fost vizate de aceste atacuri.

Joi, apărarea aeriană rusă a anunțat că a doborât trei drone ucrainene în regiunile Briansk și Kaluga.

„Noaptea trecută, o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua atacuri cu drone” a fost dejucată, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

„Două drone au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra teritoriului regiunii Briansk, la graniţa cu Ucraina”, a anunţat ministerul.

Citește și: Încă un stat cu ieșire la Marea Neagră ar putea fi invadat, avertizează Rusia

Un al treilea dispozitiv „a fost detectat şi distrus de apărarea aeriană deasupra teritoriului regiunii Kaluga”, la sud-vest de Moscova.

Rusia este în prezent vizată aproape zilnic de drone, cum a fost cazul atacului de miercuri care a ucis trei persoane în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov, care a dat vina pe forţele armate de la Kiev.