Marii absenţi de la ceremonia de la Ateneul Român

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE a fost organizată la Ateneul Român. Preşedinţii Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker, Consiliului European - Donald Tusk, Parlamentului European - Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se află la Bucureşti, joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 20:52
Marii absenţi de la ceremonia de la Ateneul Român

La ceremonie au fost invitați toți politicienii și oamenii importanți din România, însă 3 dintre ei nu s-au prezentat la eveniment. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lipsit.

Nici Ion Iliescu nu a fost prezent, dar fostul președinte, se știe, nu se află în cea mai bună stare de sănătate. Evenimentul a fost ignorat și de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, unul dintre invitatii de onoare la Ateneul Roman este Adrian Severin, care a executat o pedeapsa cu inchisoarea pentru fapte de coruptie. Severin a primit loc in loja, imediat in spatele liderilor Romaniei si ai UE. Un alt lider politic marcant, condamnat pentru corupţie, dar prezent în lojă a fost Adrian Năstase.