Marii actori români, şocaţi de moartea lui Emil Hossu: A scăpat de lumea asta urâtă VEZI REACŢIILE

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seară, în urma unui stop cardio-respirator. Artistului i s-a făcut rău la Teatrului Nottara, unde se pregătea să joace în piesa "Aniversarea". Marii actori sunt impresionaţi de moartea lui Emil Hossu.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 17:30
Marii actori români, şocaţi de moartea lui Emil Hossu: A scăpat de lumea asta urâtă VEZI REACŢIILE

Alexandru Arşinel a spus că Emil Hossu se afla în formă bună şi este uimit de moartea actorului. „Sunt siderat, blocat. Era un băiat în formă. Este ceva cumplit, nu-mi vine să cred! Era un bărbat care nu-şi arăta vârsta niciodată. Era un actor excepţional de film şi teatru”, a declarat, la România TV, Alexandru Arşinel.

Actorul Mircea Albulescu a spus că Emil Hossu este fericit că a murit pe scenă, aşa cum îşi doreşte fiecare actor. „Sunt impresionat. Emil Hossu a murit pe scenă, aşa cum îşi doreşte fiecare actor. O să-l pomenim mereu şi sunt sigur că spectatorii nu-l vor uita”, a spus Mircea Albulescu.

Florin Zamfirescu a completat că decesul lui Emil Hossu este „o mare pierdere” pentru teatrul şi filmul românesc. „Îl invidiez că a murit pe scenă. A scăpat de lumea urâtă în care trăim. A fost un cetăţean real, care şi-a iubit ţara, viaţa, soţia, partenerii. Este o mare pierdere că nu mai este”, a spus Florin Zamfirescu.

Sergiu Nicolaescu a declarat, la România TV, că este „nedrept” ceea ce s-a întâmplat cu Emil Hossu. „Era un om conştiincios cu profesiunea pe care o îndrăgea foarte mult. A fost unul dintre actorii mei favoriţi şi va rămâne unul dintre cei favoriţi. Sunt cumplit impresionat de veste. Mi se pare o nedreptate că a plecat dintre noi”, a spus Sergiu Nicolaescu.

Actorul Mircea Diaconu a declarat pentru Mediafax că decesul lui Emil Hossu a fost un şoc pentru tot Teatrul Nottara, precizând că în momentul de faţă încearcă să găsească o soluţie în vederea depunerii trupului neînsufleţit al artistului. Mircea Diaconu a spus că decesul lui Emil Hossu este „un coşmar”. „A fost un şoc pentru tot teatrul”, a spus Diaconu.

Actorul Victor Rebengiuc a declarat, pentru Mediafax, că îi pare foarte rău şi regretă enorm dispariţia lui Emil Hossu. „Îmi pare enorm de rău. Regret enorm dispariţia lui”, a spus cu tristeţe actorul Victor Rebengiuc.

Actorul Emil Hossu, în vârstă de 71 de ani, a murit, miercuri, în timp ce se afla la Teatrul Nottara din Bucureşti. Actorul suferise un stop cardio-respirator, un echipaj SMURD fiind chemat pentru a-i acorda primul ajutor. Din păcate a fost prea târziu pentru renumitul actor.

Decesul a fost declarat la 19.13. Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că solicitarea a fost primită în jurul orei 18.30. Potrivit lui Opriţa, medicii au fost chemaţi pentru că actorul Emil Hossu a leşinat, nemaifiind conştient. Actorul a suferit  însă un stop cardio-respirator, medicii de la SMURD Bucureşti încercând în zadar resuscitarea sa.

Emil Hossu se afla pe scena Teatrului Nottara, făcând repetiţii pentru piesa „Aniversarea”, care ar fi trebuit să înceapă la ora 19.30.

Citeşte aici BIOGRAFIA lui Emil Hossu