Marii perdanţi ai alegerilor. Pedeliştii care au rămas ÎN AFARA Parlamentului VIDEO

Dezastrul înregistrat de ARD la alegerile de duminică are repercusiuni şi asupra unor personaje importante ale PDL. Scorul de 16,5% din voturile electoratului le-a dat emoţii până şi liderilor democrat-liberali care au fost nevoiţi să aştepte două zile pentru a avea confirmarea faptului că au prins un loc în urma redistribuirii mandatelor.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 13:39
Marii perdanţi ai alegerilor. Pedeliştii care au rămas ÎN AFARA Parlamentului VIDEO

În timp ce preşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele Cezar Preda, fostul secretar genaeral, Ioan Oltean şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase au obţinut noi mandate de parlamentari de pe locul al doilea, redistribuirea nu le-a purtat noroc mai multor personaje cheie din PDL.

După ce şi-a schimbat colegiul electoral în care fusese ales în urmă cu patru ani, Cristian Boureanu a pierdut fotoliul de deputat. Fostul vicepreşedinte al PDL plecase din Argeş pentru a-şi încerca norocul în Vaslui, aoclo unde pentru a atrage simpatia alegătorilor a făcut până şi demonstraţii de împăturit sarmale. Inutil însă, rezultatul plasându-l pe Boureanu pe locul al doilea.

Sulfina Barbu este un alt membru de frunte al PDL care nu a avut noroc la acest scrutin. Spre deosebire de mulţi dintre colegii săi de partid, fostul ministru al Muncii a ales să se adreseze aceloraşi alegători care i-au acordat încrederea în 2008. De această dată, electoratul din Sectorul 4 l-a preferat pe liberalul Eugen Nicolăescu, cel care a închis colegiul obţinând peste jumătate din voturi.

Senatorul Radu F. Alexandru se înscrie la rându-i în lista democrat-liberalilor care nu vor alcătui noul legislativ. Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat a avut chiar un presentiment cu privire la soarta sa politică, criticând cu o săptămână înainte de alegeri slaba campanie dusă de Organizaţia Bucureşti.

Fostul prim-vicepreşedinte al PDL, Theodor Baconschi, a ieşit şi el în evidenţă printr-un eşec. Deşi a deţinut în ultimii patru ani funcţia de ministru de Externe şi a beneficiat de o intensă promovare din partea unei părţi a PDL, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate a fost înfrânt de către o fostă colegă de partid, Mihaela Popa.

William Brânză este un alt pedelist care iese în evidenţă prin eşecul în alegeri. După ce a depus eforturi să se menţină pe listele ARD de diaspora în ciuda faptului că a primit aviz negativ din partea Comisiei de Etică a partidului, Brânză nu i-a convins pe alegătorii din Europa, pierzând în mod umilitor în faţa unui PPDD-ist necunoscut.

Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Vasile Gherasim a fost nevoit să accepte un rezultat previzibil. Acesta nu a reuşit să obţină încă un mandat de parlamentar, fiind înfrânt de Titus Corlăţean în lupta electorală din colegiul senatorial numărul 1.