Marile momente de la Europene, reconstituite din piese Lego VIDEO

Un adolescent britanic a selectat câte o fază spectaculoasă de la fiecare turneu final continental, începând cu Euro 1984.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 07:15
Marile momente de la Europene, reconstituite din piese Lego VIDEO

A 14-a ediţie a Campionatului European de Fotbal începe vineri, la Varşovia, iar apropierea momentului este marcată în toate chipurile posibile. În avanpremiera Euro 2012, Graham Love, un adolescent în vârstă de 18 ani, şi-a petrecut zile întregi pentru a reconstitui, din piese Lego, momentele memorabile din istoria turneelor finale ale întrecerilor continentale.

Reconstituirea începe cu finala Euro 1984, cu golul lui Platini împotriva Spaniei, care i-a adus Franţei primul său titlu major. De la Euro 1988 a fost selectată victoria istorică a Irlandei, în faţa Angliei, şi tot eliminarea reprezentativei Angliei din faza grupelor a fost surprinsă şi la Euro ’92. În 1996, „Fotbalul s-a întors acasă”, dar Anglia a fost eliminată în semifinale, deşi Gascoigne şi Stuart Pearce au făcut spectacol.

În 2000, Franţa a devenit pentru a doua oară campioană europeană, iar în 2004 s-a consemnat „tragedia greacă” a lui Cristiano Ronaldo.