Marile regrete ale lui Victor Pițurcă. Ce oferte a refuzat antrenorul, din străinătate

Victor Pițurcă și-a dezvăluit regretele. Antrenorul a primit oferte colosale de-a lungul timpului, din străinătate.

28 dec. 2022, 09:34
Marile regrete ale lui Victor Pițurcă. Ce oferte a refuzat antrenorul, din străinătate

Victor Pițurcă este cunoscut publicului larg în special prin activitatea sa de pe banca echipei naționale a României. De-a lungul timpului a mai antrenat diverse echipe de club, dintre care una din străinătate. În vârstă de 66 de ani, la doi ani de la ultima experiență pe banca unui club, „Piți” și-a dezvăluit regretele.

Singura echipă din străinătate la care a antrenat Victor Pițurcă a fost Al Ittihad, din Arabia Saudită. Fostul selecționer al României a avut două mandate la arabi. Totuși, de-a lungul timpului, a avut mai multe oferte, pe care le-a refuzat.

 

Victor Pițurcă a refuzat naționala Siriei

 

O ofertă din afară pe care Victor Pițurcă a refuzat-o a venit din partea Federației Siriene de Fotbal. Era foarte bănoasă, dar antrenorul român a fost nevoit să o respingă.

„M-a sunat un impresar, din partea Federației Siriene de Fotbal, să preiau echipa națională. Am spus ’nu’, dar după două-trei zile am regretat pentru că nu m-am comportat ca un profesionist”, a dezvăluit Pițurcă, într-un interviu exclusiv acordat lui Marian Codirlă pentru Digi Sport.

Fostul atacant al naționalei a recunoscut că s-a grăbit când a dat „reject” la ofertă.

„Era vorba de un contract pe termen lung, se gândiseră la mine după ce mi-au citit CV-ul, dar am spus din prima ’nu’.

Nu am vrut nici măcar să văd care e strategia.

Știu că au niște jucători destul de buni în componență. Dar ăsta a fost răspunsul meu, s-a terminat. Mi s-ar părea ciudat să ajung în Siria, a mai povestit „Piți”.

 

Victor Pițurcă a refuzat și naționala Coastei de Fildeș

 

De asemenea, antrenorul a mai fost ofertat de Federația Cote D’Ivoire, pentru a pregăti naționala lui Didier Drogba.

„Țin minte că m-au sunat din Coasta de Fildeș. În afară de rețeta financiară, mi se propunea o casă pe cinci hectare, cu 20 de servitori și așa mai departe, în Africa.

Nu, nu am acceptat niciodată și niciodată nu credeam că o să accept. Dar iată că am acceptat să merg în Arabia Saudită și m-am simțit foarte bine.

Păcat că nu am avut și eu posibilitatea financiară să cumpăr ce jucători are acum Ittihad-ul”, a mai povestit Pițurcă, pentru sursa citată.