Marin Condescu, ELIBERAT după expirarea mandatului de reţinere

Preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost pus în libertate de magistraţii gorjeni, după ce mandatul său de reţinere a expirat. Procurorii merg în continuare la Tribunal, cerând propunerea de arestare preventivă a acestuia.

13 nov. 2013, 15:15
Marin Condescu, ELIBERAT după expirarea mandatului de reţinere

Marin Condescu, preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, primise marţi după-amiază mandat de reţinere, pentru 24 de ore, după ce fusese audiat la sediul Poliţiei Judeţene Gorj. El este acuzat de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

Imediat după ce a fost eliberat, Marin Condescu a mers direct la sediul clubului Pandurii.

Citeşte şi Martor-surpriză în dosarul Marin Condescu-Pandurii

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Gorj, poliţiştii au verificat toate documentele în baza cărora Marin Condescu a obţinut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii Târgu Jiu, precum şi actele în baza cărora preşedintele CA al Pandurii şi-a recuperat banii de la club.

Sursele citate susţin că în urma verificărilor a reieşit că Marin Condescu ar fi primit în plus de la club aproximativ 200.000 de lei, în schimb, acesta declarând, în urmă cu trei zile, că de fapt el ar mai avea de recuperat de la Pandurii Târgu Jiu în jur de 200.000 de euro.

În 8 octombrie, Marin Condescu a mai fost chemat la sediul IPJ Gorj pentru audieri în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi fals. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu a venit atunci însoţit de către avocatul său, care declara că este vorba despre un dosar penal deschis în vară pe numele lui Condescu şi care vizează modul în care firma ce asigură tichetele de masă pentru mineri şi energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanţe de 1,7 milioane de lei.

Citeşte şi O armă de vânătoare şi doi saci cu carne de vânat, ridicate din casa lui Marin Condescu