Marina Voica are 86 de ani, dar face sport ca o adolescentă: „Fac 100 de genuflexiuni pe zi!”

Anii nu se numără, ci se trăiesc! Așa consideră și Marina Voica, una dintre cele mai cunocute și îndrăgite soliste de muzică ușoară din România. Artista demonstrează pe zi ce trece că vârsta este doar un număr, iar recent a dezvăluit cum se menține în formă, la cei 86 de ani.

15 ian. 2023, 08:47

Timpul a trecut și peste Marina Voica, însă artista este plină de energie la 86 de ani!  Celebra cântăreață s-a numărat printre cele mai frumoase și talentate femei ale „Epocii de Aur”, însă chiar și acum atrage toate privirile atunci când își face apariția în public, deoarece arată și se simte bine.

Marina Voica face sport ca o adolescentă

Citiți și: Ce pensie primeşte Marina Voica. Nu primeşte niciun ajutor din partea statului: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

Cu o carieră de peste 50 de ani, îndrăgita artistă a recunoscut că nu trece o zi fără să facă 100 de genuflexiuni.  Marina Voica dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, secretele tonusului de invidiat, care o ajută să fie într-o formă remarcabilă.

A iubit dintotdeauna sportul și muzica, a fost și gimnastă, în Rusia, unde a obținut zeci de medalii. Și acum, la 86 de ani, reușește să-și mențină recordul personal, de 100 de genuflexiuni zilnic:

„Așa reușesc să îmi antrenez picioarele, să le am zdravăne, să nu cad pe stradă. De tânără fac sport, am făcut gimnastică sportivă, în Rusia. Secretul este să începi doar cu câteva genuflexiuni, trebuie însă să ții minte cifra. Faci azi 10, iar de mâine încerci cu 15. Apoi, câteva zile, faci doar 15. Dacă faci prea multe deodată nu dă rezultat și faci și febră musculară. De la 15, mergi la 20, și, tot așa, crești treptat. Eu, la 86 de ani, încă mai fac 100 de genuflexiuni pe zi. Am făcut gimnastică, fac exerciții fizice, mănânc puțin. Dar, ca să vă spun sincer, totul e doar o chestie ce ține de genetică. Eu semăn cu mama, care era slabă, o superbitate de femeie. Și tata era slăbuț. Pe ei îi moștenesc. Așa era și fratele meu”, a mărturisit Marina Voica.

Artista este la fel de cochetă ca-n anii ’70 și a mărturisit că nu înțelege de ce româncele nu mai sunt feminine și au renunțat să poarte pantofi cu toc înalt.

Marina Voica: „Eu șterg praful și încălzesc mâncarea încălțată cu pantofi cu toc”

„E frumos pentru orice picior și pentru orice înălțime, un pantof cu toc te înalță, te arată cu mult mai feminină. La un moment dat, dacă porți prin casă doar papuci largi, foarte greu mai suporți pantofii cu toc. Așa că eu, dacă știu că am spectacol, port prin casă câteva zile acei pantofi cu toc. Șterg praful și încălzesc mâncarea încălțată cu ei, ca să se adapteze piciorul, ca să nu mă strângă pe scenă. Am și foarte mulți adidași, din toate culorile, foarte frumoși, unii, cu talpă joasă, alții, cu toc ascuns. E bine și cu adidași comozi, dar ce bine te simți și pe toc! Și mersul e altfel. Să auzi pașii, să faci poc, poc, pe străzi, cu tocurile…!”, spune Marina Voica.

Marina Voicu locuiește la Breaza, acolo unde s-a recuperat după operația pe cord deschis pe care a suferit-o în urmă cu doi ani, din cauza unei afecțiuni cardiace severe care-i punea viața în pericol.

Artista a fost supusă unei intervenții complicate în cea mai bună clinică din Brașov, de un medic care a avut curajul să opereze un pacient de 84 de ani. Și-a revenit însă spectaculos și le-a mulțumit medicilor pe această cale.

„Cu inima mă simt bine acum, după operație. Eu însă ascult acum doar de doctori. Nu am încredere în produsele naturiste. Când e vorba de boală, chiar și de o răceală, vă sfătuiesc să fugiți de urgență la medic. Ne dă o pilulă bună și gata!”, a mai spus cântăreața.

Citiți și: Marina Voica arată fabulos la 85 de ani: „Eu nu sunt optimistă, sunt realistă” VIDEO