Marina Voica operată de urgență pe cord deschis la 84 de ani: „Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc!”.Intervenție extrem de riscantă pe care o singură clinică a acceptat să o facă

Artista Marina Voica se află în convalescență după ce a suferit o operație pe cord foarte riscantă, pe care doar medicii din Brașov au îndrăznit să o facă.

21 mai 2021, 18:15
Marina Voica operată de urgență pe cord deschis la 84 de ani: „Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc!”.Intervenție extrem de riscantă pe care o singură clinică a acceptat să o facă

Marina Voica, marea artistă a generației de aur, a suferit la cei 84 de ani, o operație pe cord deschis, foarte riscantă la o clinică privată din Brașov. Îndrăgita cântăreață prezenta două leziuni severe la două dintre valvele inimii, fapt ce îi punea viața în pericol.

Operația implica foarte multe riscuri, mai ales pentru o persoană octogenară, astfel încât majoritatea clinicilor din țară au refuzat să o facă. Specialiștii în cardiologie de la o clinică din Brașov au acceptat această mare provocare pentru a salva viața marii artiste, Marina Voica.

Marina Voica: „Greu să vorbeşti despre marea minune care s-a întâmplat aici”

Medicii a reușit să efectueze delicata procedură pe cord bătând, ceea ce facilitează o recuperare mai ușoară. În prezent, Marina Voicu se simte bine, se află în perioada de convalescență, și este recunoscătoare echipei de medici de la Brașov, titrează Adevărul.

„Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc!Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă. S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet, dar o să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulţumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operaţie extraordinară„, a spus artista, la externarea din spital.

Intervenţia a fost efectuată de echipa de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară compusă din dr. Mihai Ursu, dr. Narcis Filipescu, dr. Cristian Stănescu, dr. Dorin Arhire, dr. Emma Ciobanu, dr. Dana Lazăr – coordonată, prin invitaţie, de profesor dr Zoltan Galajda, de la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti” – dr. Radu Pavel, managerul Spitalului Clinicco din Braşov.

 

 


loading...
Partenerii noștri