Marinari DISPĂRUŢI în urma unei COLIZIUNI între un cargo şi un port-container

Unsprezece membri ai echipajului unui cargo chinez au fost daţi dispăruţi luni după ce ambarcaţiunea lor s-a ciocnit cu un port-container şi s-a scufundat în apropiere de Hong Kong, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 07:19
Marinari DISPĂRUŢI în urma unei COLIZIUNI între un cargo şi un port-container

Coliziunea între cargou şi port-container a avut loc în apropiere de insula Po Toi, în extremitatea sudică a Hong Kong-ului, a indicat un responsabil al echipei de pompieri, chemată în ajutor.

Două nave comerciale s-au ciocnit şi una din ele s-a scufundat”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, adăugând că au fost angajate operaţiuni de căutare a celor 11 marinari lipsă.

Un marinar a fost salvat de un pescador şi a fost spitalizat. El a suferit leziuni minore la mâini şi picioare. Iniţial, France Presse a relatat că 12 marinari au dispărut de pe vasul-cargo chinez, ce s-a scufundat în urma coliziunii, scrie Agerpres.

Imagini filmate din avion şi difuzate de posturile locale de televiziune au arătat o pată de petrol la locul presupusei coliziuni.

Apele din Hong Kong, unul dintre cele mai mari porturi din lume, sunt dens aglomerate. Sute de nave – de la mici ambarcaţiuni până la cargouri gigant – folosesc zilnic această rută maritimă. În 2012, o coliziune între un feribot rapid şi o navă de agrement s-a soldat cu 39 de morţi.