Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, i-a promis lui Putin că Franţa va recunoaşte Crimmea ca fiind a Rusiei

Lidera partidului de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, a declarat că este gata să recunoască legalitatea alipirii peninsulei Crimeea la Federația Rusă în cazul în care va deveni președinte al Franței, informează vineri RIA Novosti.

20 mai 2016, 07:47
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, i-a promis lui Putin că Franţa va recunoaşte Crimmea ca fiind a Rusiei

„Văd clar o asemenea posibilitate. Este absolut posibil ca Franța să recunoască peninsula Crimeea ca fiind rusească atunci când eu voi deveni președinte al Franței”, a declarat ea într-un interviu acordat RT France.

Marine Le Pen a ținut să sublinieze că de la începutul politicii de sancțiuni împotriva Rusiei, Frontul Național s-a pronunțat împotriva lor.

Frontul Național militează pentru valori conservatoare, împotriva fluxului de imigranți spre Europa și a integrării europene. Popularitatea acestui partid este în creștere: în timpul ultimelor alegeri pentru Parlamentul European, el a întrunit 25,4% din voturile alegătorilor, devansând Uniunea pentru o Mișcare Populară și Partidul Socialist din Franța.

Citeşte şi Armata lui Putin face EXERCIŢII MILITARE de amploare în Transnistria şi Crimeea

Într-un interviu acordat la sfârșitul lui aprilie cotidianului italian Libero, Marine Le Pen îi sfătuia pe britanici să voteze în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE, pentru a-i „inspira” și pe alți europeni să fugă din blocul comunitar.

În februarie 2016, Marine Le Pen a anunțat că va participa în alegerile prezidențiale din 2017. Cele doua tururi ale alegerilor prezidențiale din Franța se vor desfășura pe 23 aprilie și 7 mai anul viitor. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, cel mai bine plasat candidat în aceste alegeri este fostul premier Alain Juppe. Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, ar reuși să intre în turul al doilea, unde ar pierde în fața lui Juppe. Marine Le Pen promite că Franța va recunoaște Crimeea ca aparținând Federației Ruse dacă ea va deveni președinte