Marine Le Pen vrea să scoată Franţa din blocul comunitar: UE distruge Europa naţiunilor

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional şi favorită în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, a susţinut că este "timpul să se încheie cu Uniunea Europeană". Le Pen a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei conferinţe cu rolul de a clarifica viziunea sa internaţională, relatează Le Figaro.

24 feb. 2017, 11:46
Marine Le Pen vrea să scoată Franţa din blocul comunitar: UE distruge Europa naţiunilor

„În Europa este timpul să încheiem cu o Uniune Europeană care se înscrie într-o tentativă de fuziune ce distruge Europa naţiunilor”, a spus Le Pen.

Preşedinta formaţiunii Frontul Naţional a făcut aceste remarci la Paris, în faţa mai multor jurnalişti şi reprezentanţi a 42 de state străine, inclusiv ambasadorii Cambodgiei, Cubei, Arabiei Saudite, Albaniei şi Vietnamului, precum şi în faţa unui diplomat chinez şi a unui diplomat american, potrivit partidului.

„Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic”, a mai spus Le Pen, care critică o Uniune Europeană pe care a calificat-o drept „totalitară”.

Citeşte şi Alegeri prezidenţiale în Franţa: Garda de corp şi şefa de cabinet a Marinei Le Pen, mandate de reţinere de 48 de ore

„Uniunea micşorează Franţa, o separă de lume (…). Mă bucur pentru renaşterea popoarelor europene împotriva Uniunii, pentru Europa” în calitate de continent, a mai spus ea, referindu-se în special la referendumul britanic din iunie 2016 pe tema Brexit.

„Vom clădi o altă Europă”, a promis ea, spunând că dacă va fi aleasă „va revizui tratatele europene şi va angaja Franţa în mod ferm în construirea unei Europe a naţiunilor libere”.


loading...