Marine Le Pen vrea să scoată Franţa din blocul comunitar: UE distruge Europa naţiunilor

Publicat: Vineri, 24 Februarie 2017 13:46 // Actualizat: Vineri, 24 Februarie 2017 13:46 // Sursa: romaniatv.net

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional şi favorită în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, a susţinut că este "timpul să se încheie cu Uniunea Europeană". Le Pen a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei conferinţe cu rolul de a clarifica viziunea sa internaţională, relatează Le Figaro.

"În Europa este timpul să încheiem cu o Uniune Europeană care se înscrie într-o tentativă de fuziune ce distruge Europa naţiunilor", a spus Le Pen.

Preşedinta formaţiunii Frontul Naţional a făcut aceste remarci la Paris, în faţa mai multor jurnalişti şi reprezentanţi a 42 de state străine, inclusiv ambasadorii Cambodgiei, Cubei, Arabiei Saudite, Albaniei şi Vietnamului, precum şi în faţa unui diplomat chinez şi a unui diplomat american, potrivit partidului.

"Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic", a mai spus Le Pen, care critică o Uniune Europeană pe care a calificat-o drept "totalitară".

Citeşte şi Alegeri prezidenţiale în Franţa: Garda de corp şi şefa de cabinet a Marinei Le Pen, mandate de reţinere de 48 de ore

"Uniunea micşorează Franţa, o separă de lume (...). Mă bucur pentru renaşterea popoarelor europene împotriva Uniunii, pentru Europa" în calitate de continent, a mai spus ea, referindu-se în special la referendumul britanic din iunie 2016 pe tema Brexit.

"Vom clădi o altă Europă", a promis ea, spunând că dacă va fi aleasă "va revizui tratatele europene şi va angaja Franţa în mod ferm în construirea unei Europe a naţiunilor libere".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 feb 11:16
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
DA, NU CRED CA SUNT BUNE SFATURIL CA SA ZIC ASA, FEMEILOR LI SE CERE EXTREM DE MULT SI FOARTE PUTINE PRIMESC CEVA DE LA OAMENI REALISTI CARE CRED CA RELATIA BUNA DINTRE DOI OAMENI CONSTA IN PRIETENIE ADEVARATA, AJUTOR RECIPROC LA NEVOIE SI LA ORICE ORA.
1
EUR
4.8332
RON
30 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H