Mario Bădescu, românul care a revoluţionat industria cosmeticelor din America

Numele lui Mario Bădescu este sinonimul produselor cosmetice de înaltă calitate. Asta în America. Românilor, numele lui nu le spune prea multe. În cel mai bun caz, este asociat cu cel al Anei Aslan. Chimistul Mario Bădescu a decis să părăsească România în 1955, la îndemnul reputatului medic gerontolog, de care îl lega o prietenie trainică. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 04:47

Produsele cosmetice create de Mario Bădescu în urmă cu aproape de 50 de ani au ajuns să fie preferatele vedetelor de la Hollywood. Și iată cum un român a reușit să revoluționeze industria tratamentelor cosmetice din America.

Odată ajuns în SUA, românul care a reinventat frumusețea a lucrat o vreme în industria cosmeticelor. În tot acest timp, a încercat și a reușit să îmbunătățească produsele aflate atunci pe piață după reţete proprii.

Mario Bădescu a abordat îngrijirea pielii dintr-o perspectivă unică

Fiind nu doar inginer chimist, ci și cosmetician, Mario Bădescu a avut o abordare unică asupra îngrijirii pielii, luând în considerare atât structura chimică și complexitatea pielii, cât și dorința și satisfacția unei pieli sănătoase, curate și radiante:. „Mario a avut o perspectivă unică asupra a ceea ce înseamnă îngrijirea pielii. El a încercat să descopere produse prin care să le înveţe pe doamne şi domnişoare să aibă o piele curată, frumoasă şi sănătoasă”, potrivit prezentării de pe site-ul mariobadescu.com.

Citește și Dieta Anei Aslan, o armă redutabilă împotriva bătrâneţii. Ce nu îi lipsea niciodată din meniu

După 12 ani de muncă pe tărâm american, eforturile lui Mario Bădescu sunt răsplătite. În anul 1967, chimistul român deschide la New York primul său cabinet de cosmetică, unde folosea doar produse obținute din extracte naturale din plante, ierburi medicinale și vitamine extrase tot din plante, care au rolul de a fixa nutrienții care favorizează regenerarea pielii. Toate aceste ingrediente sunt procesate, până în ziua de azi, cu cea mai avansată tehnologie în domeniu.

Produsele cosmetice marca Mario Bădescu, folosite de Jeniffer Aniston sau Oprah

La New York, încă mai există salonul de tratamente cosmetice deschis de chimistul român în 1967, fiind celebru pentru tratamentele faciale și terapiile corporale personalizate, cu soluții antiîmbătrânire sau pentru tratarea acneei.

Mario Bădescu împărtăşeşte o parte din secretele sale în cărțile: „Calea spre o piele frumoasă” („Way to a beautiful skin”) şi „Programul de îngrijire a pielii pentru bărbaţi” („Skin care program for men”).

În prezent, cremele produse de chimistul român se vând sub brandul „Mario Badescu – skin care” şi reprezintă unele dintre produsele de top pentru îngrijirea pielii. Acestea sunt foarte apreciate şi căutate de vedete hollywoodiene precum Sarah Jessica Parker, Jeniffer Aniston sau Oprah.