Mario Monti, favorit la succesiunea lui Berlusconi, numit senator pe viaţă

Fostul comisar european Mario Monti, al cărui nume este cel mai frecvent rostit în Italia pentru înlocuirea lui Silvio Berlusconi în fruntea unui guvern de tranziţie, a fost numit senator pe viaţă de preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 20:13
Mario Monti, favorit la succesiunea lui Berlusconi, numit senator pe viaţă

Giorgio Napolitano i-a acordat această distincţie pentru „marile sale merite în domeniul social şi ştiinţific” iar decretul de numire a fost contrasemnat de Silvio Berlusconi, conform unui comunicat semnat de preşedintele Republicii şi citat de Agerpres.

Şeful statului are printre atribuţiile sale şi numirea de senatori pe viaţă, care sunt în general personalităţi ale lumii culturale, ştiinţifice sau a afacerilor. Acest lucru se petrece totuşi destul de rar şi dl Monti va fi cel de al cincilea senator pe viaţă din camera superioară a parlamentului numit în ultimii 20 de ani de diferiţi preşedinţi italieni, notează AFP.

Mario Monti, în vârstă de 68 de ani, este reputat pentru competenţa şi independenţa pe care a dovedit-o în calitate de comisar european într-o perioadă de zece ani (1994-2004). Editorialist al Corriere della Sera, Monti este autorul unor editoriale despre economie monetară şi finanţe.