Mărire pensii. Marius Budăi, după ce Violeta Alexandru a spus că se vor majora pensiile: „Placa asta am tot auzit-o”

După ce Violeta Alexandru a anunţat că pensiile se vor majora de la 1 septembrie, Marius Budăi a avut o primă reacţie la România TV.

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 06:01
Mărire pensii. Marius Budăi, după ce Violeta Alexandru a spus că se vor majora pensiile: „Placa asta am tot auzit-o”

„Placa asta cu respectarea legii am tot auzit-o. Nimeni nu spune cu subiect şi predicat că de la 1 septembrie se va majora valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei, la 1775 de lei. Când voi auzi aceste fraze, când vor vorbi toţi la unison, ministrul Muncii, ministrul Finanţelor, premierul, când vor spune toţi acelaşi lucru, îi voi crede.

Ați văzut cu alocaţiile. Preşedintele Iohannis a promulgat legea, premierul Orban a mutat termenul mai încolo, l-a prorogat. Cum putem să îi credem pe aceşti oameni?”, a declarat Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, la România TV.

Reamintim că Violeta Alexandru, ministrul Muncii, declarat ca pensiile vor crește de la 1 septembrie, așa cum prevede legea și a atras atenția asupra mai multor probleme, pe care spune ca va lucra să le rezolve, dar are nevoie de mai mult de trei luni, cât are momentan în funcție.

„Consider ca sistemul de pensii are nevoie de un audit, o noua lege fara acest audit al bulversa cu totul. Imi spun oamenii ca sunt umiliti de casele de pensii si asa este, statul a esuat in a gestiona aceste arhive. E nevoie de un moment 0. Pensiile vor creste, sumele sunt incluse in buget. Eu sunt ministrul muncii si sunt chemata sa aplic legea in vigoare. Nu am niciun element care sa ma faca sa sugerez ca aceasta majorare nu se va intampla”, a declarat Violeta Alexandru.

Citeşte şi Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Pensiile vor creşte, nu am niciun element care să sugereze că nu se va întâmpla asta