Mariupolul bombardat. Un reporter a înregistrat o rachetă căzând peste oraş. Zi de doliu la Kiev VIDEO

Un reporter a reuşit să filmeze momentul în care o rachetă trasă de rebeli loveşte solul în Mariupol. În ofensiva rebelilor, 30 de persoane au fost ucise şi o sută rănite. Kievul a decretat, duminică, zi de doliu naţional pentru victimele din Mariupol.

25 ian. 2015, 13:57

Yaroslav Trofimov, reporter al Wall Street Journal, se afla într-o maşină, pe şosea, când s-a produs atacul cu rachetă. Înregistrarea arată tocmai momentul în care racheta cade pe stradă, peste un vehicul care a explodat instantaneu.

Citeşte şi UCRAINA: A început OFENSIVA rusă pentru CUCERIREA oraşului strategic MARIUPOL. Atac cu RACHETE Grad

Imaginile înregistrate de reporter dezvăluie iadul în care trăiesc oamenii din acest oraş, un oraş-cheie pentru Moscova, care neagă tot timpul că ar avea vreun amestec în conflictul din Ucraina, din oricare regiune a acestei ţări.

Citeşte şi Explozii la periferia oraşului Mariupol: Cel puţin şapte civili ucişi, alţi 17 răniţi

Zeci de oameni din Kiev au adus un omagiu victimelor bombardamentului de la Mariupol, duminică seara. Oamenii au adus flori şi au aprins lumănâri în Piaţa Independenţei din Capitala ucraineană.

„Este foarte trist că mor civili”, a spus Anna Murina, o femeie prezentă care a venit la manifestaţie „Mor de mâna unei ţării vecine, pe care au considerat-o mult timp o rudă apropiată. Oameni ca mine şi copilul meu mor”, a mai spus femeia.

Guvernul ucrainean a declarat duminică zi de doliu național după moartea a cel puțin 30 de civili într-un atac cu rachetă în orașul-port Mariupol din estul țării

Oraşul Mariupol se află la 100 de kilometri de Doneţk şi este văzut de Rusia ca un coridor către Pensinsula Crimeea. Situat pe malul Mării Azov, este cel mai important oraş controlat de Kiev, aflat între Rusia continentală şi Crimeea.