Marius Budăi a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Când cresc pensiile românilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, aparticipat joi la reuniunea miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale de la Stockholm. Social-democratul a precizat că Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene pune accent pe schimbarea continuă a pieţelor muncii şi corelarea cu locurile de muncă, în contextul Anului European al competenţelor 2023, iar România are în vedere implementarea mai multor măsuri care să promoveze beneficiile formării profesionale.

05 mai 2023, 19:18
Marius Budăi a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Când cresc pensiile românilor

Budăi susține că a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea procentului de 9,4% din PIB pe cheltuielile din PNRR, din cauza căruia guvernanții spun că nu mai pot crește veniturile bunicilor.

„S-a trimis către Comisia Europeană oficial solicitarea de renegociere, vom intra pe discuții tehnice și vom susține acest aspect. Noi am solicitat eliminarea totală a procentului pentru pensii”, a spus Marius Budăi, la Realitatea.

„Particip la reuniunea miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale de la Stockholm. Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene pune accent pe schimbarea continuă a pieţelor muncii şi corelarea cu locurile de muncă, în contextul Anului European al competenţelor 2023”, a scris Marius Budăi, joi pe Facebook.

Ministrul Muncii a adăugat că „în acest sens, România are în vedere implementarea unei game largi de măsuri de promovare a beneficiilor formării profesionale, a dezvoltarii competenţelor şi oportunităţilor de învăţare continuă”.

Citește și: Mircea Geoană, interviu la Trinitas: „Mergeți la Biserică, face bine! Credința nu e demodată niciodată. Sunt creștin ortodox român, asta-mi e identitatea” (VIDEO)