Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat în câteva zile şi înaintat Guvernului.

21 nov. 2022, 16:28
Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat în câteva zile și va fi înaintat Guvernului, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Vor fi respectate prevederile Curţii Constituţionale, vor fi respectate prevederile din PNRR, în rest suntem pe ultimele discuţii şi proiectul va fi înaintat Guvernului. În câteva zile înaintăm către Guvern şi către Comisie, după care îl înaintăm în Parlament”, a spus Budăi, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă pensiile militarilor rămân unele ocupaţionale, Budăi a răspuns „Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris proiectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei interesaţi”.

Citește și Marius Budăi confirmă că pensiile nu se majorează pentru toţi la fel. Cine sunt românii care primesc mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a menţionat că încă se poartă discuţii politice în privinţa jalonului referitor la pensii din PNRR.

Citește și Marius Budăi anunţă că salariul minim va fi mai mare de 3000 de lei. Cine primeşte 200 de lei în plus