Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre măsurile pregătite de Guvern. Ce îi aşteaptă, de fapt, pe români

Marius Budăi, ministrul muncii, a declarat, luni, că măsurile propuse Guvernului şi Parlamentului trebuie discutate întotdeauna cu cei cărora li se aplică, adică partenerii sociali din confederaţiile sindicale şi patronale.

24 apr. 2023, 16:26
Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre măsurile pregătite de Guvern. Ce îi aşteaptă, de fapt, pe români

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre măsurile pregătite de Guvern. „Dialogul social a reprezentat, întotdeauna, pentru PSD şi pentru mine, o prioritate şi l-am promovat în ambele mandate de ministru al Muncii”, a scris Marius Budăi pe Facebook, după şedinţa Consiliului Naţional Tripartit.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunţuri despre reclacularea pensiilor şi îngheţarea salariilor: „Sunt împotriva unei măsuri luate alandala”

„Măsurile pe care le propunem Guvernului şi Parlamentului trebuie discutate întotdeauna cu cei cărora li se aplică, adică partenerii sociali din confederaţiile sindicale şi patronale. Ceea ce am făcut şi astăzi, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit”, a mai adăugat Marius Budăi.

Citeşte şi: Marius Budăi spune că sporurile bugetarilor nu pot depăși 20% din salariu. Ce spune de tăierea salariilor şi suprimarea voucherelor

Tot luni, sindicatele au fost prezente la Palatul Victoria, unde au propus majorarea tichetelor de masă până la valoarea de 40 de lei, de la 1 iulie 2023. La întâlnire au fost prezenţii ministrul de finanțe, Adrian Câciu, și ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi. Discuțiile s-au încheiat cu un acord pentru continuarea discuțiilor vizând majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 iulie 2023. De asemenea, s-a stabilit că până în 2026, angajații instituțiilor publice vor primi vouchere de vacanţă cu aceeași valoare ca până acum doar pe suport electronic. Voucherele de vacanță au început să fie oferite bugetarilor începând cu anul 2019.