Marius Budăi, anunţ despre pensiile românilor după decizia CCR

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut la România TV o serie de precizări pentru pensionari după ce Curtea Constituţională a făcut publică motivarea deciziei luate în cazul Legii pensiilor.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 19:45
Marius Budăi, anunţ despre pensiile românilor după decizia CCR

Marius Budăi a răspuns, la România TV, dacă decizia luată de Curtea Constituţională, care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor, va avea efecte asupra pensiilor şi a majorărilor deja anunţate.

„Sub nicio formă nu afectează majorarea punctului de pensie. Nu avem nicio problemă, banii sunt prinşi în buget, legislaţia e în vigoare aşa că mergem înainte. Le spun tuturor pensionarilor că nu există nicio problemă oricât s-ar tergiversa intrarea în vigoare a noi legi. Probabil va fi un efort mai mare al colegilor mei din casele de pensii dar acum ne antrenăm cu legea recalculării. Am recalculat peste 46.000 de pensii şi 39.000 de  decizii deja puse în plată”, a declarat Marius Budăi.

CCR nu a declarat neconstitutionale acele articole ci a solicitat clarificari pe 3 aliniate din cadrul unui articol la o lege de 184 articole. Eu cred ca e in regula. Vom respecta decizia CCR. Vom reformula aliniatele si vom trimite legea la promulgare.