Marius Budăi, anunţ despre recalcularea pensiilor. Ce se întâmplă cu salariaţii care au activat în subteran

Publicat: Marţi, 01 Octombrie 2019 21:19 // Actualizat: Marţi, 01 Octombrie 2019 22:26 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la România TV că pe 30 septembrie s-a încheiat o etapă a legii pensiilor. Astfel, sunt 76.000 de beneficiari cărora li s-au recalculat pensiile.

Foto: stiripesurse.ro

"Suntem în situaţia în care, la 30 septembrie, avem 81.049 de decizii emise, deci aşa cum am spus mai demult, nu o să ajungem la cele 100.000, din care puţin peste 76.000 deja oamenii au primit diferenţele de bani acasă. Restul persoanelor, în luna octombrie vor primi diferenţele de bani, deoarece deciziile acestora au fost recalculate în luna septembrie şi nu se putea face plata deoarece noi facem plata lună pe lună, nu ca la salariu.

Deci vreau să asigur pe toţi pensionarii că în situaţia în care, dintr-o anumită eroare s-a scăpat vreun dosar există prevedere în lege şi după data de 1 octombrie se va recalcula. Nu va pierde nimeni această recalculare.

Mai mult decât atât, avem o ordonanţă de urgenţă aflată în avizare interministerială care prevede că acei oameni care au lucrat în regim de subteran, în intreprinderile pentru prospecţiuni geologice vor beneficia şi dumnealor de această încadrare. A fost o chestiune pe care am descoperit-o între timp, am găsit posibilitatea legală să-i cuprindem şi pe ei în lege şi vom rezolva această problemă şi pentru aceşti 2-3000 de salariaţi care au lucrat în subteran la aceste intreprinderi", a explicat Marius Budăi la România TV.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor Marius Budăi pensii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 oct 17:31
Răspunde | Votează email 0 email
ovesea nicolai
si in ce priveste legea pensiilor-domnul ministru Budai minte prin omisiune intrucat din 2021 cand se va aplica VPR stabilit pe baza unui stagiu virtual de 25 de ani scad pensiile de limita de varsta ale persoanelor cu handicap grav si ale celor cuhandicap accentuat si ale celor din grupa Ia de munca Conditii Speciale-mineri, sectoare calde etc-intrucat acestia au stagii legale de cotizare de 11,8 ani-20 de ani deci mai mici de 25de ani!!! ase vedea-http://www.jurnal-social.ro/aspecte-grave-de.../ si-https://jvj.ro/amputarea-pensiilor-grupei-i-de-munca/...
1
EUR
4.7667
RON
17 Nov
noapte 8 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H