Marius Budăi, anunţ OFICIAL pentru 5 milioane de pensionari: Se schimbă taloanele, când ajunge pe card pensia mărită în ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că pensiile ar putea întârzia în prima lună de anul viitor din cauza minivacanţei.

19 dec. 2022, 13:40
Marius Budăi, anunţ OFICIAL pentru 5 milioane de pensionari: Se schimbă taloanele, când ajunge pe card pensia mărită în ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat data aproximativă la care vor intra pensiile românilor în luna ianuarie.  „Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului! Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei!, a scris Marius Budăi pe Facebook

Marius Budăi: „Se va lucra și în weekend, să putem achita toate pensiile”

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat: „Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere.  După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul îi asigură pe români că își vor primi pensiile „până în 15-17 ianuarie”. „Cetățenii trebuie să știe, că în fiecare an, discutăm despre acest aspect și anume că începe anul bugetar și o zi-două, până când se deschid conturile, până se alimentează, după care imediat facem virarea sumelor către Poșta Română și cu siguranță se va lucra și în week-end și se va încerca ca până în 15-17 ianuarie, să putem achita toate pensiile și toate măsurile, ca banii să ajungă la cetățeni. Mobilizare există.

Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, care susține actualul Guvern, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie.

EXCLUSIV! Marius Budăi, anunț important despre pensii şi ajutoare sociale! Crește plafonul de venit pentru ajutorul din partea statului

Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri.

În anul 2023 pe praguri valorice vom avea până la 3.000 de lei. Absolut toate aceste ajutoare sunt prevăzute în actele normative și sumele există în bugetul aprobat deja în Parlamentul României”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, duminică seara, potrivit romaniatv.net.