Marius Budăi anunţă ce se întâmplă cu plata pensiilor. „I-am rugat pe colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute”

Ministrul Muncii a anunţat, miercuri, că până la data de 15 ianuarie "se închide" plata pensiilor de către lucrătorii poştali. Marius Budăi a recunoscut că pensiile din România sunt încă mici, însă PSD a reuşit să implementeze un pachet social care să vină în sprijinul pensionarilor.

05 ian. 2022, 23:21
Marius Budăi anunţă ce se întâmplă cu plata pensiilor. „I-am rugat pe colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute”

Marius Budăi a dat explicaţii despre cum vor fi plătite pensiile în luna ianuarie pentru a nu exista întârzieri.

„Luni am preferat să nu fiu în Bucureşti, să fiu în ţară. Am fost la sediul unei Case Teritoriale de Pensii (…) şi i-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte Case Judeţene de Pensii mai fac viramente către Poşta Română.

Deschiderile de conturi de început de an se făcuseră, alimentările de conturi de la Casa Naţională către Casele Teritoriale se întâmplaseră în ziua respectivă, încărcarea în programul informatic al Trezoreriei de către toate Casele Judeţene se întâmplase şi aşteptam rând pe rând să mă asigur că toţi cei din ţară pot realiza viramentele către Poşta Română Teritorială, din fiecare judeţ, astfel încât să punem sumele respective la dispoziţia lucrătorilor poştali, încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei ţări. Cred că aşa cum am promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Marius Budăi la Antena 3, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Telefonul Copilului 119, lansat în România. Gabriela Firea anunţă cine îl va putea folosi

Ministrul Muncii a dat asigurări că nu vor exista probleme privind plata pensiilor.

„Nu, de aceea am preferat să fiu în ţară, nu la Bucureşti, să mă asigur de la faţa locului că lucrurile se întâmplă aşa cum ne-am propus la sfârşit de an şi prin efortul comun al colegilor de la Casa Naţională, al colegilor din teritorii, un efort comun al nostru, le mulţumesc tuturor că au înţeles şi putem să fim în grafic. Mai avem o serie de seniori ai României care îşi încasează pensia în cont bancar, adică pe card cum spunem popular, acolo e mai simplu, se respectă graficul care se ştie”, a declarat Marius Budăi, conform sursei citate.

Deputatul PSD a vorbit şi de nevoia ca pensiile să fie majorate.

”E şi normal să fie aşa, pensiile încă în România sunt foarte mici. Să nu îşi închipuie cineva că prin (…) pachetul social impus de PSD prin Programul de guvernare acceptat de coaliţie şi implementat de Guvern (…) i-ar îmbogăţi cumva pe seniorii României peste noapte. Nu, este un pachet social pe care eram obligaţi să îl implementăm şi asta din cauza a ceea ce se întâmplă. Vedem cu toţii majorarea preţurilor şi de la utilităţi şi de la medicamente şi de la alimentele care fac parte din coşul de bază şi aveam nevoie de acest lucru”, a afirmat ministrul Muncii.

De asemenea, Marius Budăi a explicat că s-a făcut un efort considerabil astfel încât pachetul social să fie pe masa Guvernului înaintea adoptării bugetului de stat.

Citeşte şi: Iubirea secretă a lui Petrică Mâţu Stoian. S-a aflat totul despre relaţia îndrăgitului artist

 


loading...