Iubirea secretă a lui Petrică Mâţu Stoian. S-a aflat totul despre relaţia îndrăgitului artist

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mâţu Stoian. Între timp, apar noi informaţii din biografia îndrăgitului arzsit.

05 ian. 2022, 22:52
Iubirea secretă a lui Petrică Mâţu Stoian. S-a aflat totul despre relaţia îndrăgitului artist

Petrică Mâţu Stoian s-a stins din viaţă de aproape două luni, dar continuă să ţină prima pagină prin moartea sa prematură.  ”Am trăit toată copilăria unul lângă celălalt”, a spus, pentru FANATIK, vecina lui Petrică Mîțu Stoian, Lia, din comuna natală a acestuia, Isverna. Casele lor, așezată una lângă cealaltă i-au și apropiat, iar femeia, cu doar patru ani mai mică decât regretatul artist, a avut o strânsă legătură cu mama cântărețului, dar și cu el.

Constantin Enceanu, dezvăluiri despre căsnicia sa şi despre relaţia cu Petrică Mîţu Stoian: „Ne-au ieşit vorbe, dar eu l-am iubit ca prieten, ca frate”
Petrică Mâțu Stoian, povestește vecina Lia, era, în copilărie, foarte simpatizat de toți cei din jur. ”Era foarte cuminte, nu am auzit să facă năzdrăvănii așa cum făceau ceilalți băieți. Prefera să își ajute părinții, era foarte legat de ei, nu făcea prostii la școală și învăța bine”, povestește vecina regretatului artist.

Ba chiar, își amintește femeia, atunci când ajunsese adolescent, Petrică Mâțu Stoian se îndrăgostise la modul cel mai serios. ”Se plăcea cu o fată de aici din sat, cu Domnica. Se plimbau toată ziua împruenă pe aici, pe dealuri, cu animalele. Erau colegi de clasă, din ce îmi amintesc, toată lumea credea că se vor lua.

Apoi însă, Petrică a plecat din sat, după ce a terminat liceul, iar relația lor nu a mai ținut mult, se vedeau prea rar. Dar, de despărțit, cred că s-au despărțit abia când el s-a dus să muncească în mină”, mai povestește femeia pentru FANATIK.

Cu toate acestea, ne-a dezvăluit ea, mama artistului și-ar fi dorit-o de noră pe Domnica, prima mare iubire al lui Petrică Mâțu Stoian. ”Îl voia așezat la casa lui, lângă ei, aici, în Isverna. Se gândeau să își facă aici un rost, nu să se spetească în mină”, ne-a mai explicat ea.

Petrică Mâțu Stoian nu s-a căsătorit însă cu Domnica, așa cum voia mama sa. În schimb, la un moment dat, s-a așezat la casa lui, alături de singura sa soție, Carmen, cea de care a divorțat cu ani buni în urmă.

”Mama lui era încântată că s-a căsătorit cu acea femeie. Spera să o facă bunică, mama lui și-a dorit foarte mult nepoți și de la el, nu doar de la surorile lui.Voia ca numele Stoian să meargă mai departe. Dar Petrică a divorțat, nu s-a mai recăsătorit și nici nu a făcut copii. Mama lui i-a reproșat până la bătrânețe asta”, ne-a mai spus vecina Lia.

Cu toate acestea, chiar dacă nu i-a făcut un nepoțel și au avut certuri serioase pe această temă, Petrică Mîțu Stoian era foarte legat de casa părintească din Isverna. ”Pe când trăiau părinții lui, Petrică venea regulat aici, la Isverna.

Dar, acum vreo 15 ani s-a prăpădit tatăl lui. Era tare bolnav, îi fusese amputat și un picior. Era și bătrân când a murit, avea bine peste 80 de ani. Petrică a suferit enorm la înmormântare, atunci”, mai povestește vecina regretatului artist.

Apoi, acum mai bine de cinci ani, mama lui, ajunsă la 84 de ani, a încetat și ea din viață. ”Petrică a fost nemângâiat. Bătrâna a murit din cauza unor probleme cu inima, nu știu exact ce avea, dar știu că lua multe tratamente. Într-o zi însă a murit, așa, brusc, fără să sufere”, mai povestește femeia.

Petrică Mâțu Soian nu a vrut să fie înmormântat la Isverna

Dacă părinții săi au fost înmormântați, unul lângă celălalt, în cripta familiei din cimitirul din Isverna, Petrică Mîțu Stoian nu și-a dorit însă să fie îngropat acolo. ”M-a mirat și pe mine că nu l-au adus aici, să fie înmormântat alături de părinții lui. Dar auzisem că el șia făcut mormântul, de pe când trăia chiar, lângă prieteni de-ai săi, la Craiova”, a mai povestit vecina Lia.

”Acum sunt singură aici, mă uit la casa lui Petrică, o casă pe care a iubit-o enorm, cum stă fără ca picior de om să îi mai calce pragul. Am rămas oricum singură, toți vecinii mei s-au dus, unii au murit, alții au plecat”, ne-a mai explicat femeia.

Niculina Stoican, despre relaţia specială cu Petrică Mâţu Stoian

Niculina Stoican face declaratii uimitoare despre relatia pe care o avea cu regretatul Petrică Mâţu Stoian. Artista a marturisit ca intre ea si Mîțu exista o intelegere iar acesta i-a si aparut recent in vis sa-i aminteasca acest aspect. Niculina a mai marturisit ca multi colegi au incercat sa-i desparta

După moartea lui Petrică Mâțu Stoian, impresarul regretatului artist făcea declaratii uimitoare despre relatia pe care cantaretul o avea cu Niculina Stoican. Doru Gusman sustinea ca Mîțu nu o suporta pe Niculina, fapt ce a declansat un scandal care urmeaza sa fie transat in instanta. Indragita artista a facut noi marturisiri despre relatia pe care o avea cu Petrica Mitu Stoian, in cadrul unui interviu acordat emisiunii La Maruta, de la Pro TV. Niculina spune ca multi colegi i-au invidiat si au vrut sa-i desparta.

Vecina lui Petrică Mîțu Stoian face dezvăluiri fabuloase. Ce făcea, de fapt, artistul atunci când ajungea la casa de la Isverna
”Relatia mea cu Petre a fost una de cu totul alta natura. O relatie bazata, in primul rand, pe locul in care ne-am nascut. Noi, impreuna, eram o forta! Cream atatea invidii si atatea rautati, au fost atatia colegi in jurul nostru care n-au facut nimic altceva toata cariera lor decat sa ne desparta, sa ne dea la o parte, sa nu mai fiu eu, sa vina altcineva. Asta este liberul arbitru, legea supravietuirii… ca in jungla! Eu nu aveam nevoie, si nici el! Nu aveam nevoie unul de celalalt sa ne sustinem pe scena pentru ca noi eram o forta pe scena si separat.”, a declarat Niculina Stoican.

Niculina Stoican a mai marturisit ca, după moartea lui Mîțu, l-a visat amintindu-i de intelegerea care exista intre ei. ”Noi am avut o intelegere pe care eu am respectat-o cuvant cu cuvant! L-am si visat, mi-a spus: sa nu uiti de intelegere!”, a mai marturisit Niculina in cadrul aceluiasi interviu.

Petrică Mâțu Stoian a încetat din viață la doar 61 de ani imediat după ce începuse un tratament pentru a se recupera după ce s-a vindecat de COVID-19. Regretatul artist din lumea muzicii populare, la Reșița, acolo unde mersese la o clinică particulară pentru a face un tratament cu oxigen hiperbaric.

Pe 6 noiembrie 2021 starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc și a fost internat la Terapie Intensivă. Din păcate, eforturile medicilor de a-l trata pe cântăreț au eșuat, iar seara, acesta s-a stins din viață.

Decesul lui Petrică Mîțu Stoian a provocat, la acea vreme, un scandal uriaș în lumea muzicii populare, surorile artistului și impresarul acestuia, Doru Gusman, aruncându-și reproșuri peste reproșuri.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian.

Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.