Marius Budăi, anunțul anului pentru pensionari: „E cea mai mare victorie! Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani!” | EXCLUSIV

Marți, 25 octombrie, Marius Budăi a transmis un mesaj triumfalist pensionarilor și viitorilor pensionari din România. Va fi eliminat pragul maxim stabilit de USR și Florin Cîțu, pentru majorarea pensiilor românilor. 

25 oct. 2022, 22:06
Marius Budăi, anunțul anului pentru pensionari: „E cea mai mare victorie! Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani!” | EXCLUSIV

Eliminarea pragului stabilit de USR și Cîțu, respectiv PNL, cu Ursula von der Leyen, reprezintă o mare victorie pentru PSD și pentru români, susține Marius Budăi.

„Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani. 

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Aceasă inepție trebuie scoasă din UE. 

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

 

Discuții aprinse în coaliție, despre majorarea pensiilor. Anunțul lui Marius Budăi

 

Pensiile vor crește cu minimum 10% în anul 2023, a asigurat ministrul Marius Budăi. De asemenea, el s-a ferit să anunțe un procent exact, înainte de stabilirea bugetului pentru anul viitor.

„Eu nu voi face licitații de procente pe seama seniorilor României”, a mai precizat Marius Budăi.

Klaus Iohannis a anunțat de curând o majorare de 15% a pensiilor. Întrebat dacă a fost consultat pe marginea acestui subiect, ministrul „Pensiilor” a răspuns:

„Pe mine, personal, nu”, a punctat Budăi.