Marius Budăi, avertisment despre pensiile românilor care au acum salariul minim pe economie. „Se va întoarce împotriva lor”

Ministrul Muncii a atras un semnal de alarmă deoarece românii care încasează acum salariul minim pe economie s-a putea alege cu pensia minimă, situaţie în care "nu putem face nimic".

27 apr. 2022, 23:14
Marius Budăi, avertisment despre pensiile românilor care au acum salariul minim pe economie. „Se va întoarce împotriva lor”

Marius Budăi (PSD) a vorbit despre pericolul ascuns cu care s-ar putea confrunta angajaţii cu salariul minim pe economie, în condiţiile în care contribuţia lor la fondul de pensii este pe măsura venitului.

„Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici”, a avertizat ministrul Muncii.

„Pentru bugetari le spun că am dat o majorare care s-a dat în primele luni ale anului şi, la fel ca şi la pensii, sunt în atenţia noastră, dar să nu uităm şi de diferențele de salarizare de la privat la stat şi să creăm totuși un echilibru. De altfel, legea salarizării a fost cuprinsă în PNRR”, a explicat Marius Budăi, la Antena3.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre voucherele românilor. „Trebuie să creem acest echilibru între a sprijini categoriile vulnerabile şi mediul de afaceri”

Marius Budăi, avertisment despre pensiile românilor care au acum salariul minim. „Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie, vor rămâne cu pensia minimă”

Ministrul Muncii vrea să facă un apel la mediul privat pentru găsirea unei soluţii.

„La privat aş face un apel. Eu, Marius Budăi, am convingerea că din cei 1.6 milioane de salariați cu salariu minim, nu toți au venituri la nivelul salariului minim. Mulţi dintre ei acceptă să ia 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Se va întoarce împotriva lor în momentul în care vor ajunge la pensie. Vor vedea că acea contribuție pentru pensie s-a plătit la cei doi lei nu la 5 lei.

Cum vin şi acum şi se plâng că au lucrat 20-30 de ani şi au pensia minimă. Şi când te uiți în carnetul lor de muncă fie că au fost obligați de mediul privat să lucreze cu 3 ore, 4 ore sau în cel mai bun caz cu 8 ore la salariul minim.

Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici. Dacă merg inspectorii de muncă în control ăsta este salariul.

Fac un apel al mediul privat să se aplece cu mare atenție asupra resursei umane pentru că noi deja suntem într-un deficit foarte mare de forță de muncă şi mai ales de forță de muncă calificată”, a spus ministrul Muncii, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Recalculare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: „Am spus foarte clar şi aşa şi facem”