Marius Budăi: „Cine sunt inconştienţii? Cei care doresc implementarea de măsuri concrete sau cei care dezertau de la guvernare?”

Fostul ministru PSD, Marius Budăi, a reacţionat, marţi, pe Facebook, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat indirect pe liderul PSD Marcel Ciolacu şi liderul Pro România Victor Ponta, numindu-i "inconştienţi".

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 13:01
Marius Budăi: „Cine sunt inconştienţii? Cei care doresc implementarea de măsuri concrete sau cei care dezertau de la guvernare?”

„Se discută despre inconștiență vis a vis de prelungirea stării de urgență. Din acest motiv scriu aici câteva rânduri însoțite și de câteva cifre. „Cine sunt inconștienții? Cei care doresc implementarea de măsuri concrete pentru relansarea economiei sau cei care, după atenționarea primită de la OMS privind pericolul COVID 19, dezertau de la guvernare și își doreau organizarea de alegeri parlamentare anticipate?”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Citeşte şi: Tăriceanu: „Nu voi vota prelungirea stării de urgenţă”. Ce motive invocă liderul ALDE

În acelaşi mesaj, fostul ministru PSD a adus în atenție câteva cifre oficiale din primele două luni ale anului care vin să arate că „ preocuparea guvernanților nu era evoluția economiei naționale ci doar interesele electorale ale PNL”. „Și să vedem și câteva cifre oficiale din primele două luni ale anului 2020, atunci când principala grijă a actualilor guvernanți era organizarea alegerilor parlamemtare anticipate, raportate la perioada similară din anul 2019:

1. Deficitul de cont curent a crescut cu 85% față de primele două luni ale anului 2019, ajungând la 325 milioane de euro;

2. Investițiile străine directe au scăzut cu 71%. 409 mil de euro ianuarie și februarie 2020 vis a vis 1.404 mil de euro ianuarie și februarie 2019;

3. Datoria externă a României + 4,75 MILIARDE euro pe fondul creșterii datoriei publice cu 4,65 MILIARDE euro;

4. Creșterea deficitului public la februarie 2020 la 0,73% din PIB față de 0,5 % februarie 2019.
Aceste cifre prezentate sunt de dinainte de criză, cand preocuparea guvernanților nu era evoluția economiei naționale ci doar interesele electorale ale PNL”, a mai transmis Budăi. 

Citeşte şi: Decretul de prelungire a stării de urgenţă a fost semnat de Klaus Iohannis. Ce măsuri prevede documentul