Marius Budăi confirmă. Veste bună pentru 5 milioane de pensionari. Banii intră pe card cu 4 zile mai devreme

Ministrul Marius Budăi a anunțat că seniorii României vor primi mai devreme banii pentru pensii în luna aprilie.

07 apr. 2023, 16:24
Marius Budăi confirmă. Veste bună pentru 5 milioane de pensionari. Banii intră pe card cu 4 zile mai devreme

Marius Budăi a confirmat că pensiile intră mai devreme luna acesta! ”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale.

Le transmit un gând bun tuturor!”, a scris Marius Budăi pe o rețea socială.

Unii români vor ca pensia să le fie adusă de postaș, în timp ce alți pensionari au optat pentru plata pensiei pe card. În afară de voucherele de alimente, şi mare parte din pachetele cu alimente vor ajunge în această lună la români tot înainte de Paşte.

În acest an, Paştele ortodox pică de 16 aprilie. Pentru cei care nu sunt găsiți acasă, pensia și talonul de pensie se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensii 2023. Noua formulă de calcul din Legea Pensiilor. Ministrul Muncii: „Avem varianta finală”
Când mă pot pensiona
Majoritatea dintre noi ne punem uneori întrebarea: Oare când pot ieși la pensie. Iar cu cât vârsta se apropie, cu atât curiozitatea este mai mare. Este bine să știți că răspunsul poate fi aflat în doar câteva secunde, chiar de pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Aici găsim un calculator disponibil care ne spune când avem dreptul la pensie atât anticipată, cât și pentru limită de vârstă.

Procedura este extrem de simplă și durează doar câteva secunde. „Când mă pot pensiona” este o secțiune disponibilă pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, la categoria „Comunicare cu publicul”.

Marcel Boloş este categoric. România taie pensiile sau pierde 1,4 miliarde de euro din PNRR
Aici, orice român care dorește să știe cât mai are până poate ieși la pensie are de parcurs doar câțiva pași extrem de simpli. În primul rând, românii trebuie să completeze data nașterii. Urmează sexul și nu în cele din urmă, un text de verificare care trebuie introdus. Asta este tot. Apăsând butonul ”calculează”, aceștia vor afla când se vor putea bucura de pensie.