Marius Budăi, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Cei care se complac să lucreze astăzi cu 2 lei pe hârtie şi cu 5 lei în mână vor avea de suferit la pensie”

Într-un interviu acordat joi, referindu-se la modificările privind impozitarea contractelor pentru angajaţii part-time, Budăi a spus că pot fi anumite nemulţumiri, dar că este nevoie de o relaţie corectă angajator-angajat.

28 oct. 2022, 09:55
Marius Budăi, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Cei care se complac să lucreze astăzi cu 2 lei pe hârtie şi cu 5 lei în mână vor avea de suferit la pensie”

Ministrul Budăi a menţionat că numărul contractelor full-time a crescut, în prezent fiind cu 43.000 de contracte în plus, la care se adaugă cele peste 150.000 transformate în normă întreagă.

„Trebuie să înţelegem această măsură din mai multe puncte de vedere. Şi eu am să o spun, chiar dacă va părea că voi insista foarte mult, am să explic următorul fenomen. Cei care ajung la vârsta pensionării, şi dacă Dumnezeu ne duce până la acea vârstă şi după, vor avea de suferit dacă se complac să lucreze astăzi cu 2 lei pe hârtie şi cu 5 lei în mână, pentru că acea contribuţie şi acel calcul al pensiilor nu se realizează la cei 5 lei din mână, ci la cei 2 lei de pe hârtii. Este anormal, inuman chiar să-ţi baţi joc de oameni şi să-i ţii cu 2 lei pe hârtie şi cu 5 lei în mână acum, pentru că vor ajunge la vârsta senioratului şi vor avea şi atunci nevoie de bani.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, noi ironii la adresa liberalilor pe tema pensiilor: ”Mă bucur că şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge PSD-ist. Creșterile de pensii și salarii nu se fac prin talcioc, în presă”

Şi atunci s-a impus această măsură, ca şi o măsură de combatere a evaziunii fiscale la gri, să spunem. Şi vreau să vă spun că din momentul în care am introdus această măsură, peste 150.000 de contracte s-au transformat din contracte part-time în contracte cu normă întreagă, iar numărul de contracte de muncă a şi crescut în România de atunci.

Vă dau nişte cifre. De exemplu, dacă aveam în România 6,6 de milioane de contracte, acum avem cu 43.000 de contracte în plus, plus acele contracte de peste 150.000 transformate în normă întreagă. Deci, evoluţia este pe plus. Nu a pus probleme această măsură. Sigur că da, pot fi anumite nemulţumiri, dar eu cred că trebuie să avem o relaţie corectă între angajator şi angajat.”, a spus Marius Budăi, într-un interviu pentru Agerpres.

Citeşte şi: Premierul Ciucă, anunțul momentului despre creșterea pensiilor și a salariului minim din 1 ianuarie: „Putem spre 15% și 3.000 de lei”