Marius Budăi, despre tăierea pensiilor: „Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui”

Ministrul Muncii a vorbit miercuri despre majorarea pensiilor, dar şi despre impozitarea celor speciale, precizând că pensiile militarilor ar trebui scoase din această categorie.

31 aug. 2022, 12:57
Marius Budăi, despre tăierea pensiilor: „Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi a precizat, referindu-se la pensiile magistraţilor, că nu crede că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui României sau salariul în plată.

Marius Budăi a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, când vor fi eliminate pensiile speciale şi care este viziunea sa pe acest subiect.

Marius Budăi, veşti excelente pentru români: „Propunem creşterea salariului minim, a pensiei minime şi a punctului de pensie”

“Suntem pe ultima sută de metri cu discuţiile cu Banca Mondială şi cu ministerele de resort. Tot în prima parte a lunii septembrie o să mai avem, conform memorandumului aprobat în Guvern, cu tot ce înseamnă miniştrii care fac parte şi care au în coordonare indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unei legi speciale şi când vor lua soluţia, aşa cum v-am obişnuit până acum, cu siguranţă vom…. “, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat dacă pensiile militarilor intră în această categorie de pensii speciale, ministrul Muncii a răspuns:  “Din punctul meu de vedere şi din ceea ce am văzut în practica internaţională şi mai ales în studiind legislaţiile din statele membre NATO, pensiile militare nu sunt pensii speciale”.

El a mai fost întrebat dacă magistraţii ar trebui să aibă pensii speciale.  “A fost o discuţie şi este o discuţie intensă şi uzitată foarte mult din punct de vedere politic. Această decizie a fost luată demult tare. Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui, aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, şi mai ales o pensie care să depăşească salariul în plată. Şi atunci aceste discuţii sunt pe masa coaliţiei, sunt în acel comitet la care făceam referire anterior, memorandumul aprobat în Guvern şi venim cu soluţii”, a mai transmis ministrul Muncii.

Salarii profesori. Se schimbă legea, ministrul Sorin Cîmpeanu promite 9300 lei pe lună pentru dascăli
Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale.