Marius Budăi și-a dat demisia de la Ministerul Muncii, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”

Marius Budăi și-a anunțat demisia din funcția de ministrul al Muncii, joi - 13 iulie, în contextul scandalului „Azilele Groazei". Marian Neacșu preia interimatul la Ministerul Muncii.

13 iul. 2023, 10:11
Marius Budăi și-a dat demisia de la Ministerul Muncii, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”
Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei

Marius Budăi și-a dat demisia de la Ministerul Muncii, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”. Anunțul a fost făcut de către premierul Marcel Ciolacu, înainte de ședința de Guvern.

„Am discutat cu domnul Marius Budăi în această dimineață. M-a anunțat că-și depune demisia la finalul acestei ședințe. E un gest de onoare pentru care-i mulțumesc. Sunt convins că este reacția firească a unui decident politic într-o astfel de chestiune. E o reacție firească în orice democrație a Europei”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Citește și: Percheziții DNA legate de azilele groazei. Sunt vizați funcționari din subordinea Ministerului Muncii

Înainte de anunțul oficial al premierului Ciolacu, surse din Guvern anunțau că Marius Budăi este pregătit să demisioneze de la conducerea Ministerului Muncii. Budăi a ocupat poziția de ministru la Muncă și în timpul Guvernului Nicolae Ciucă (PNL), dar și în Cabinetul Viorica Dăncilă (PSD). Surse social-democrate susțin că Marcel Ciolacu a fost cel care i-a cerut demisia lui Marius Budăi.

Marius Budăi, vinovat moral în scandalul „Azilele Groazei”?

Rămâne de văzut care sunt cauzele demisiei lui Marius Budăi. Cert este că ministrul PSD este acuzat de ticăloșie în scandalul „Azilele Groazei”, dar și de nepăsare, motiv pentru care i s-a cerut în repetate rânduri demisia.

De asemenea, potrivit surselor politice, vizată pentru o demisie de onoare ar fi și Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Citește și: Bănescu îi răspunde lui Pandele: „A apela, de exemplu, obtuz şi trivial la ofensarea cuiva pe care nu-l cunoşti e un simptom al unui jenant sabotaj”

Marcel Ciolacu, premierul României, a luat act de decizia lui „ministrului pensiilor”. Anunțul privind demisia lui Marius Budăi ar putea fi făcut de la ora 11:00, astăzi – joi, 13 iulie, în cadrul ședinței de Guvern.

Peste 1.500 de azile au fost controlate de structurile guvernamentale, după izbucnirea scandalului. Câteva zeci au fost închise, pentru altele s-a stabilit suspendarea activității.