Percheziții DNA legate de azilele groazei. Sunt vizați funcționari din subordinea Ministerului Muncii

Procurorii DNA fac percheziții și la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), din subordinea Ministerului Muncii, potrivit unor surse citate de G4media.ro.

13 iul. 2023, 09:49
Percheziții DNA legate de azilele groazei. Sunt vizați funcționari din subordinea Ministerului Muncii

Procurorii DNA fac joi percheziții în-un dosar legat de azilele groazei. Procurorii au descins la Centrul de bătrâni Armonia într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționare a azilelor din Voluntari, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Totodată, procurorii DNA face percheziții și la domiciile unor funcționari publici, anunță sursa citată. Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-au ajutat pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Citește și: „Azilele Groazei” | Avocatul Poporului „s-a trezit”. Bâlbe suspecte la nivelul instituțiilor publice

Procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil ”ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Citește și: Scandalul azilelor groazei scoate la iveală noi povești halucinante! Drama neștiută a lui George, tânărul cu afecţiuni grave mutat din azil într-o casă de pe câmp pentru a fi ascuns de autorităţi

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei, fost șofer în Primăria București în mandatul Gabrielei Firea, și Ligia Enache, prietena și consiliera Gabrielei Firea.