Marius Buga, arestat pentru act sexual cu un minor. Ar fi abuzat un băiat dintr-un centru de plasament / Jurnalistul Pro TV a fost reținut de Poliție

Caz halucinant în România: Marius Buga (42 de ani), jurnalist Pro TV, este cercetat penal pentru act sexual cu un minor. Corespondentul ar fi abuzat un băiat cu vârsta sub 16 ani era într-un centru de plasament. 

08 feb. 2023, 11:30
Marius Buga, arestat pentru act sexual cu un minor. Ar fi abuzat un băiat dintr-un centru de plasament / Jurnalistul Pro TV a fost reținut de Poliție

Corespondentul postului PRO TV în judeţul Dâmboviţa, Marius Buga, a fost arestat preventiv, miercuri seară, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Conform portalului instanţelor de judecată, acesta a fost prezentat de procurori la Judecătoria Târgovişte cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că propunerea a fost acceptată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 şi 4 lit. e din Codul Penal. Faţă de persoana de sex masculin a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Update, 8 februarie 2023, ora 11:40

 

Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost reținut, potrivit surselor judiciare, informează ȘtiriPeSurse.

 

Știrea inițială, 8 februarie, 09:33

 

Pro TV a oferit o primă reacție, în urma anchete demarate de procurori:

„Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală.

Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei.

Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, au reprezentanții Pro TV într-un comunicat.

Marius Buga, jurnalist Pro TV

 

Cum a ajuns jurnalistul Pro TV Marius Buga în atenția procurorilor

 

Dosarul a fost deschis în urmă cu câteva zile. Marius Buga a fost adus marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri.

Băiatul abuzat a făcut dezvăluirea în timp ce era audiat la Poliția din Târgoviște, într-o altă speță. Astfel, de la Poliție, dosarul a ajuns în scurt timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.