Marius Craina a fost schimbat de la conducerea Spitalului Judeţean Timişoara. Angajaţii protestează în faţa unităţii sanitare

Marius Craina nu mai este directorul Spitalului Județean Timișoara, în locul său fiind numit cercetătorul Raul Pătrașcu. Anunțul a fost făcut chiar de Marius Craina pe pagina sa de Facebook. Zeci de angajați s-au strâs în fața unității medicale după ce managerul a fost demis. Culmea e că documentul de numire în funcție a noului manager a apărut înainte de emiterea lui oficială.

28 nov. 2019, 14:18
Marius Craina a fost schimbat de la conducerea Spitalului Judeţean Timişoara. Angajaţii protestează în faţa unităţii sanitare

Managerul spitalului județean, Marius Craina, a aflat de pe WhatsApp că va fi demis. Medicii din Timișoara spun că au primit pe rețelele de socializare un document al Ministerului Sănătății fără dată și număr de ordine prin care era anunțat faptul că managerul va fi înlocuit.

„Este cu totul şi cu totul neaşteptat modul în care au făcut această schimbare şi anume că s-au gândit să facă şi un circ politic din această schimbare. Au postat un act oficial al Ministerului Sănatăţii incomplet, nedatat, fara să aibă număr de ordine, pe WhatsApp”, a declarat Marius Craina,manager Spitaul de Județean Timișoara

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut constituirea unei comisii de cercetare pentru a verifica modul în care un document intern al instituției pe care o conduce a fost făcut public, înainte să devină un act oficial.

„Consider o abordare incorectă, laşă a celor care au aplicat această metoda şi, pe aceasta cale, l-aş ruga pe domnul ministru să ia atitudine împotriva unor asemenea fenomene”, a mai spus Craina.

La aflarea veștii că managerul a fost demis, zeci de angajați au ieșit în fața spitalului.

„Considerăm foarte urată şi foarte nelegală acea dispoziţie care a apărut în media fără să fie înregistrată la Ministerul Sănataţii, fără ştampilă ministerului şi nu înţeleg cum a putut să ajungă această dispoziţie, acest ordin al ministrului pe WhatsApp”, a precizat un protestatar.

Medicii și asistentele spun că vor continua protestele pentru ca managerul să fie lăsat în funcție. Cel care ar trebui să-i ia locul este un tânăr cercetător de 30 de ani.