Marius Lăcătuş: „La Steaua nu se poate schimba nimic”

Ţiţi Dumitriu, omul care a calificat în premieră Steaua în grupele Champions League, s-a întors, după 10 ani, pe banca "roş-albaştrilor". Din păcate, campioana a pierdut la Timişoara, iar criticile la adresa conducerii tehnice s-au înteţit. Printre sceptici se află şi legenda echipei din Ghencea, Marius Lăcătuş, care pune degetul pe rană.

15 sept. 2015, 11:32
Marius Lăcătuş: „La Steaua nu se poate schimba nimic”

Fără angajament de mai multă vreme, Marius Lăcătuş a părăsit Spania şi a revenit în România, unde a rămas acelaşi atent observator al fenomenului fotbalistic, scrie ziarulring.ro. Din păcate pentru el şi pentru suflarea stelistă, Lăcătuş este pesimist în privinţa viitorului echipei sale de suflet, mai ales după înfrângerea cu scorul de 0-1 în faţa lui ACS Poli, într-o partidă care a scos la iveală neputinţele evidente ale echipei pregătite de Mirel Rădoi şi de Ţiţi Dumitriu.

Citeşte şi Helmuth Duckadam desfiinţează echipa lui Mirel Rădoi: „Nu avem nicio şansă la titlu”

„La tot ce se întâmplă acolo, începând cu necalificarea în grupele niciunei competiţii europene, continuând cu conflictul cu suporterii şi cu litigiul legat de siglă, la ce să ne aşteptăm? Asemenea evenimente nu pot aduce nimic bun. Nu ştiu dacă sunt adevărate zvonurile privind reducerile salariale, dar e clar că unde nu e linişte nu pot apărea nici rezultatele. La Steaua nu se poate schimba nimic în acest moment. Sigur, s-a vorbit despre prestaţiile neconvingătoare ale unor jucători precum Toşca, Alcenat, Breeveld sau Tade, dar au mai fost jucători care au plecat: Iancu, Ţucudean sau Gabi Matei… Şi tot nu s-a schimbat nimic”, ne-a declarat, în exclusivitate, Marius Lăcătuş.

Duckadam şi declaraţiile de conjunctură

După meciul pierdut în faţa lui Poli, preşedintele de imagine al „roş-albaştrilor”, Helmuth Duckadam, a declarat că, dacă Steaua nu va face, rapid, o serie de schimbări, în curând, şansele la titlu vor dispărea cu desăvârşire. Lăcătuş are însă o părere diferită de a fostului său coleg de echipă şi crede că situaţia este una „de conjunctură”. „Sigur, probabil că Helmuth a vorbit marcat de prestaţia din partida cu Poli. Eu n-am auzit niciodată pe cineva să spună că Steaua n-ar mai avea şanse la titlu, iar asta atât de prematur. Mai mult, din acest sezon există şi şansa play-offului, iar din acel moment punctele se vor înjumătăţi, iar distanţa dintre echipe se va micşora considerabil. Consider, de asemenea, că locul 5 ocupat în prezent este unul de conjunctură.

Citeşte şi Momente incredibile la Timişoara: Fotbalist săltat de jandarmi şi dus la secţie

Echipele aflate în faţa Stelei nu practică un joc extraordinar. Poate doar Viitorul lui Gică Hagi impresionează, deşi jucătorii lui s-au temut în meciul cu Steaua. Totuşi, cei de la Viitorul sunt singurii care practică un joc spectaculos, pe poartă”, a comentat „Fiara”.

„Nea Ţiţi la ce se aştepta? Ştia că Rădoi e şeful!”

Marius Lăcătuş a comentat şi revenirea lui Ţiţi Dumitriu, în condiţiile în care titratul tehnician este în poziţia de a asculta „ordinele” lui Mirel Rădoi, instalat de Gigi Becali ca antrenor „neoficial”. „Păi, nea Ţiţi la ce se aştepta când a acceptat să vină la Steaua? Încă din momentul în care s-a dus acolo, ştia că Rădoi e şeful. L-aţi văzut dând indicaţii de pe bancă la meciul cu Poli? Nu! Nu ştiu dacă sună telefonul pe banca tehnică, dar e clar că Mirel conduce echipa, și la antrenamente, şi la meciuri. Sigur, se sfătuieşte cu preparatorul fizic, cu secunzii şi cu toţi cei îndreptăţiţi, dar el ia deciziile!”, a încheiat Lăcătuş.